Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Braconaj piscicol la Midia

ro

25 Mar, 2009 02:51 1458 Marime text
Poliţiştii din cadrul DPF Midia au confiscat 127 de kilograme de peşte şi 18 plase monofilament, cu lungimea totală de 840 de metri. Acţiunea face parte dintr-o campanie de prevenire şi combatere a braconajului în zonă.

La orele dimineţii, în zona Grindul Chituc, un autoturism marca ARO a fost oprit şi, în urma verificărilor, s-a constatat că acesta transporta 58 de kilograme de scrumbie.
Autoturismul era condus de către Nicolae Rădulescu, în vârstă de 49 de ani, din Constanţa. Lipsa de documente ale provenienţei mărfii, estimată la o valoare de 144 lei, îi va aduce acestuia un dosar penal.
Rădulescu intenţiona să vândă peştele unei societăţi comerciale cu profil pescăresc din Constanţa.
În ziua de 23 martie, în sectorul P.F. Tulcea, trei persoane desfăşurau activităţi de pescuit lângă localitatea Sălcioara, cu ajutorul a 13 plase monofilament, cu lungimea de 700 de metri. După ce au pescuit 69 de kilograme de peşte de diferite specii, cantitatea a fost confiscată de oamenii legii. În aceeaşi zi, alte două persoane au fost identificate de poliţişti din cadrul SPF Hârşova şi SPF Brăila. Acestea deţineau cinci plase monofilament, cu lungimea de 140 de metri.
Pe numele celor de mai sus au fost întocmite actele premergătoare urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere, transport şi comercializare a peştelui fără documente legale, cât şi deţinere şi utilizare de plase monofilament pentru pescuit.
Acţiunile poliţiştilor de frontieră, de depistare a actelor de braconaj, vor continua în zona biosferei Deltei Dunării, din cauza creşterii fenomenului din ultima perioadă.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii