Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bodyguarzii lui Gigi Becali, pusi in libertate

ro

01 May, 2009 14:17 1271 Marime text
Desi parchetul ceruse prelungirea mandatelor de arestare preventiva pentru cele cinci garzi de corp ale lui Gigi Becali pe motiv ca expertizele balistice inca nu au fost finalizate, judecatorii au decis ca acestia pot fi judecati in stare de libertate.

Tribunalul Bucuresti a respins, joi, recursul facut de Parchet împotriva deciziei Judecatoriei sectorului 1 de a-i cerceta în libertate pe bodyguarzii lui Gigi Becali. Judecatoria sectorului 1 decisese, pe 24 aprilie, sa nu prelungeasca mandatele de arestare pentru Catalin Zmarandescu, Stefan Dediu, Nicolae Dumitrascu, Mihai Mila si Marcel Popa, aflati dupa gratii în dosarul Becali, însa decizia nu era definitiva. Avocatul Aurelian Badulescu, unul dintre aparatorii celor cinci inculpati din dosarul Becali, a declarat ca parchetul a cerut prelungirea arestarii preventive cu înca 30 de zile din trei motive: nefinalizarea unor expertize dispuse în cauza, administrarea de noi probe si prezentarea materialului de învinuire penala. Potrivit acestuia, procurorii asteapta sa se finalizeze trei expertize, dintre care una balistica, asupra armelor ridicate, înca una informatica si una biologica. In acest dosar, doua persoane au mai fost eliberate de judecatori, fiind vorba despre Gigi Becali si Dumitru Beciu, autoritatile decizand ca acestia pot fi cercetati în libertate. Astfel, cei doi au fost eliberati provizoriu sub control judiciar.

Un judecator nu i-a vrut liberi

Magistratul Adina Radu, presedintele completului de judecata de la Tribunalul Bucuresti care i-a lasat în libertate pe bodyguarzii lui Gigi Becali, a facut opinie separata, în sensul mentinerii în arest a lui Catalin Zmarandescu, Stefan Dediu, Maricel Popa, Mihai Mila, Nicolae Dumitrascu. Eliberarea celor cinci a fost decisa de ceilalti doi judecatori din complet: Florin Purigiu si Gheorghita Radu. Este a doua decizie importanta în dosarul „Becali" luata cu opinie separata, dupa ce si patronul echipei Steaua a fost pus în libertate prin hotarârea a doi judecatori, seful Sectiei I Penale, Mario Constantin, si Monica Cipariu. Celalalt membru al completului, Dorel Matei, a facut opinie contrara, în sensul mentinerii în arest a lui Becali.

Sursa: http://www.gardianul.ro/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii