Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:12 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Blejnar, cu cerere pentru relaxare Cum a întors Curtea de Apel cererile lui Guliu, Jugănaru şi Cozma

ro

24 Jul, 2012 01:00 2685 Marime text
cereri-curteadeapelbucuresti.jpg„(...) Învinuitul Blejnar Sorin a acordat sprijin grupului infracţional organizat care a iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor aferente unor cantităţi de motorină comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare"

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au avut, ieri, în atenţie mai multe cereri formulate de trei dintre persoanele arestate în capitală alături de Dan Florin Secăreanu, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă. Tot ieri, judecătorii au respins cererea formulată de Sorin Blejnar, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, în ceea ce priveşte ridicarea măsurii obligării de a nu părăsi ţara. Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea Supremă de Justiţie.

Pe data de 16 iulie, pe rolul Curţii de Apel Bucureşti a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 5716/2/2012 (2381/2012) cu obiect „cerere de liberare provizorie sub control judiciar". Portalul instanţelor de judecată arată că petentul este George Guliu, asociat şi administrator la SC Excella Real Grup SRL, acuzat de DNA de evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat. La primul termen, stabilit pentru data de 18 iulie, instanţa a constatat lipsa dosarului de urmărire penală, motiv pentru care s-a programat o nouă înfăţişare, pentru ieri. Ulterior, Curtea de Apel Bucureşti a decis că, pentru a se pronunţa, mai are nevoie de puţin timp, motiv pentru care au amânat cauza pentru astăzi. Pe data de 17 iulie, tot la Curtea de Apel Bucureşti, a fost depus şi înregistrat dosarul cu numărul 5755/2/2012 (2391/2012) şi cu obiect „înlocuirea măsurii preventive", cauză în care petentul este Florin Andrei Jugănaru. DNA arată că acesta este administrator de fapt al SC Crivas Logistic SRL Bucureşti şi al SC Rad Trans Concept SRL Bucureşti şi este acuzat de complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat. La primul termen, pe 18 iulie, magistraţii s-au văzut nevoiţi să reprogrameze judecata, având în vedere lipsa dosarului de urmărire penala şi lipsa lui Jugănaru, care nu fusese adus de la locul de detenţie. Ieri, Curtea de Apel Bucureşti a decis amânarea pentru astăzi a cererii formulate de afaceristul mai sus precizat.

Cereri respinse

cereri-SorinBlejnar.jpgPe data de 18 iulie, pe rolul aceleiaşi instanţe a fost înregistrat dosarul cu numărul 5790/2/2012 (2280/2012) şi obiect „cerere de liberare provizorie sub control judiciar", unde Mariana Cozma, care este acuzată de DNA de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, a avut calitatea de petent. Ieri, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea femeii. În atenţia magistraţilor bucureşteni s-a aflat, tot ieri, şi Sorin Blejnar, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, care a cerut ridicarea măsurii obligării de a nu părăsi ţara, solicitând să părăsească România pentru a merge în concediu. Ulterior deliberărilor, Curtea a hotărât să respingă solicitarea lui Blejnar. De menţionat că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de Blejnar, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.DNA arată că, în perioada mai 2011 - iulie 2012, „învinuitul Blejnar Sorin a acordat sprijin grupului infracţional organizat care a iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor aferente unor cantităţi de motorină comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare. La data de 17 iulie, învinuitului Blejnar Sorin i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile. La aceeaşi dată s-a dispus faţă de învinuit măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile", conform organelor de anchetă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii