Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Belele" civile şi penale ale lui Nasurla Cine este finul politician al lui Cristel

ro

23 Apr, 2011 01:42 7087 Marime text
nasurla_-_eldis_nasurla.jpgArestat preventiv pentru 20 de zile pentru uz de armă în public, consilierul local Eldis Nasurla, din Valu lui Traian, nu se află la primul contact cu instanţele şi nici măcar cu legea penală. Aşa cum arătam într-o ediţie anterioară, politicianul PSD năşit de celebrul personaj underground „Cristel", pe numele său adevărat Cristian Marian Gheorghiu, a fost condamnat definitiv, în urmă cu o lună, pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. În afară de acest dosar, numele lui Eldis Nasurla mai apare în alte şase procese care s-au aflat pe rolul instanţelor constănţene, civile şi penale.

În 2006, Nasurla a avut calitatea de inculpat în dosarul cu numărul 4199/212/2006 (581/2006), aflat pe rolul Secţiei penale a Judecătoriei Constanţa, pentru loviri sau alte violenţe. Dosarul a fost înregistrat în data de 22 martie 2006, iar alături de Eldis Nasurla au mai fost acuzaţi şi Ezbol şi Elvis Nasurla, victime fiind Vildan Nasurla şi Zenun Nasurla. La rândul lor, Ezbol şi Neriman Nasurla erau reprezentanţi legali, iar Primăria Valu lui Traian era autoritate tutelară. Pe 16 februarie 2007, magistraţii Judecătoriei Constanţa au închis procesul, ca urmare a împăcării părţilor.

S-au împăcat părţile

Mai exact, instanţa a decis „în baza articolului 11 punctul 2 litera b) Cod procedură penală raportat la articolul 10 alineat 1 litera h) Cpp, încetează procesul penal pornit împotriva inculpaţilor Nasurla Ezbul, Nasurla Eldis şi Nasurla Elvis la plângerea prealabilă a părţilor vătămate Nasurla Vildan şi Nasurla Zenun sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, prevăzute de articolul 180 alineat 2 cod penal, prin împăcarea părţilor". Victimele şi acuzaţii deopotrivă au fost obligaţi la plata a câte 30 de lei reprezentând cheltuieli judiciare. În 2008, Eldis Nasurla s-a adresat instanţei de judecată cu o cerere de reabilitare, dosarul fiind înregistrat pe 27 mai 2008 sub numărul 10801/212/2008. Pe data de 24 octombrie 2008, judecătorii au constatat intervenită „reabilitarea de drept a petentului Nasurla Eldis pentru pedeapsa de 1.500 de lei amendă penală cu suspendare condiţionată a executării pe durata prevăzută de art. 82 Cod penal, soluţie rămasă definitivă prin decizia penală nr. 159/26.03.2007 a Curţii de Apel Galaţi, urmare a modificării sentinţei penale nr. 2380/03.10.2005 a Judecătoriei Brăila şi menţinerii deciziei penale nr. 322/03.11.2006 a Tribunalului Brăila".

Cercetat cu Gelu Tăiatu`

Aşa cum am precizat anterior, în urmă cu o lună, Nasurla împreună cu Eugen Manea, zis Gelu Tăiatu`, au fost condamnaţi definitiv pentru ultraj contra bunelor moravuri şi vătămare corporală. Consilierul local a primit un an de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, însă în ochii legii are acum statutul de recidivist, în noua cauză penală în care este acuzat de uz de armă, pentru că ar fi tras cu arma în Piaţa Tomis III. Un alt dosar penal în care apare numele lui Nasurla este cel în care Stila Sarafu, Florin Sîrbu zis „Ţo", Angel Lucian Straton zis „Luci" şi Lucian Călimărea zis „Călin Nebunul" sunt judecaţi pentru bătăile de la Ziua Marinei, din 2008. În acest proces penal, Nasurla a fost audiat de magistraţii Judecătoriei Constanţa, în calitate de martor. Însă procesele penale nu sunt singurele cauze în care apare numele lui Eldis Nasurla. În luna octombrie 2009, Anca Alina Săndulescu le-a cerut magistraţilor Judecătoriei Constanţa să admită acţiunea de divorţ intentată împotriva lui Eldis Nasurla şi să dispună desfacerea căsătoriei. Cauza a fost înregistrată sub numărul 30954/212/2009, obiectul dosarului fiind divorţ prin acord. Acţiunea a fost admisă de la primul termen de judecată, din data de 27 noiembrie 2009. Nu în ultimul rând, în luna iunie 2010, Nasurla s-a adresat din nou instanţei de judecată din Constanţa, înregistrând o plângere contravenţională formulată împotriva Primarului Comunei Valu lui Traian. Procesul a primit numărul 25004/212/2010 şi se află încă pe rolul Judecătoriei Constanţa, având termen pe data de 29 aprilie. Nu se ştie însă dacă Nasurla se va putea prezenta în instanţă la acea dată, în prezent el fiind încarcerat în Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa l-au acuzat de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, iar magistraţii Judecătoriei Constanţa au emis mandat de arestare preventivă pe numele său pentru o perioadă de 20 de zile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii