Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Batut de politisti comunitari, dar acuzat de insulta si calomnie

ro

28 Mar, 2009 01:33 1361 Marime text
Cazul bărbatului din Mangalia, agresat de poliţiştii comunitari din localitate, este cercetat, în prezent, de către oamenii legii. Pentru ca scandalul să fie şi mai mare, după ce Valentin Cocea, bărbatul agresat în urmă cu câteva zile de comunitarii din oraş, a depus o plângere la poliţie, în cursul acestei săptămâni a venit şi rândul primarului Mihai Claudiu Tusac să înainteze o plângere împotriva acestuia, pentru calomnie şi insultă.

Adjunctul şefului Poliţiei Municipiului Mangalia, comisar-şef Valentin Mustăţea, ne-a declarat că audierile în acest caz sunt în plin proces, însă Valentin Cocea, omul bătut până la sânge de către poliţiştii comunitari nu a adus, încă, raportul medico-legal de la Constanţa, în baza căruia cei vinovaţi să poată fi traşi la răspundere. „Din primele cercetări, am constatat că cele afirmate de Valentin Cocea sunt adevărate, cu toate că poliţiştii comunitari anchetaţi de către noi neagă că l-ar fi transportat pe acesta la sediul poliţiei. Unul dintre argumentele aduse de aceştia în favoarea lor este faptul că instituţia nu are subsol, locul în care Cocea spune că a fost bătut. Însă, din cercetări, am constatat că imobilul are un demisol, adică exact unde funcţionează sediul Poliţiei Comunitare Mangalia", afirmă comisar-şef Valentin Mustăţea.
Reamintim faptul că Valentin Cocea, de 42 de ani, de meserie navigator, a fost bătut în sediul Poliţiei Comunitare din Mangalia, pe motiv că a ridicat vocea în sediul primăriei, cerând să fie primit în audienţă la edilul local. Invitat în duba poliţiştilor comunitari, acesta a fost transportat la sediul instituţiei şi lovit cu agresivitate, acesta sosind la poliţie plin de sânge. Ulterior, poliţiştii au adus drept argument în favoarea lor faptul că respectivul imobil nu are subsol. Acesta însă are şi subsol (intrarea făcându-se pe o latură exterioară a clădirii), şi demisol.
Mărturia omului poate fi vizionată şi pe adresa de Internet http://www.youtube.com/watch?v=-8RuL5K5q1w. Veridicitatea declaraţiei sale, confirmată de poliţiştii din Mangalia, este însă contestată de angajaţii primăriei de la comunitară, care se apără afirmând că omul era în stare de ebrietate. Poliţiştii spun însă că angajaţii comunitari ar fi putut să îl amendeze pe Cocea, la Legea 61/1990, pentru tulburarea liniştii publice, nu să îl bată.
Deşi cu două săptămâni întârziere, edilul-şef al oraşului a depus o plângere pentru insultă şi calomnie, prezentând poliţiştilor o înregistrare a intrării lui Valentin Cocea în primărie. Plângerea este însă de competenţă civilă, pentru că cele două fapte, insulta şi calomnia nu mai figurează în Codul Penal.
În ultima vreme, plângerile împotriva poliţiştilor comunitari din primărie s-au înmulţit alarmant. După ce consilierii locali au fost împiedicaţi în nenumărate rânduri să intre în instituţia publică (unii dintre aceştia neavând acces în sediul primăriei, după cum afirmă ei înşişi, nici măcar în prezent), un alt bărbat a fost, pur şi simplu, sechestrat în holul instituţiei pentru că a vrut să facă o fotografie machetei locuinţelor ieftine „Model Mihai Claudiu Tusac".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii