Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bătrână din Constanţa, înşelată prin metoda „accidentul“

ro

12 Feb, 2015 00:00 1496 Marime text
O femeie de 65 de ani a fost înşelată prin metoda accidentul. Fapta a avut loc duminică seara, dar femeia a anunţat poliţia abia marţi. 
 
Bătrâna le-a povestit oamenilor legii că duminică, în jurul orei 18.30, a fost sunată de un bărbat care s-a dat drept fiul ei. Acesta i-a spus că a avut un accident şi că are nevoie de 10.000 de lei. După jumătate de oră, la locuinţa femeii a venit un tânăr căruia soţul bătrânei i-a înmânat suma cerută.
 
Când au aflat că au fost înşelaţi, cei doi bătrâni au anunţat poliţia. Oamenii legii au demarat cercetări în vederea recuperării prejudiciului, identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală.
 
Pentru a evita astfel de cazuri, poliţiştii sfătuiesc cetăţenii ca, înainte de a efectua orice demers în acest sens, să verifice informaţiile primite. 
 
În prezentul tip de înşelăciune, suspecţii se bazează în primul rând pe reacţia emoţională puternică generată de vestea primită, şi anume starea de şoc şi teama.
 
Autorii înşelăciunii prin metoda „accidentul“ cunosc foarte multe elemente personale ale posibilelor victime (profesia, apelative utilizate de membrii familiei, programul de lucru etc.), astfel încât câştigă încrederea victimei şi o conving că cele relatate sunt reale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii