Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bani, motoare puternice, alcool şi viteză Tzacla, Parteca şi Radu Popescu - destine şi vieţi curmate mult prea devreme (galerie foto)

ro

23 Feb, 2012 00:00 5213 Marime text
cap_2.jpgPoliţia Rutieră nu va solicita efectuarea unei expertize care să stabilească viteza cu care circula tânărul Parteca, la momentul producerii accidentului, pentru a face economie

Cai putere, senzaţii tari şi stupefiante. Viteză, adrenalină şi alcool. Indiferent cum le-am spune fatalelor combinaţii, rezultatul este întotdeauna acelaşi: tineri morţi, familii îndurerate şi prieteni - poate - ceva mai înţelepţi, care învaţă din greşelile mortale ale altora. „Tzacla" şi George Parteca. Două exemple cutremurătoare pentru tinerii constănţeni, două vieţi curmate brusc din cauza letalei combinaţii între viteză, mult-râvnita adrenalină şi bolizii periculoşi. O altă tinereţe „curmată" în formula alcoolului şi a motorului turat la maxim este cea a lui Radu Popescu, tânărul recent eliberat din penitenciar după ce a ucis un om cu un BMW, într-un cumplit accident rutier.

ZIUA de Constanţa face o „radiografie" a accidentelor care au zguduit Constanţa în ultimele luni, pornind de la vârsta şoferilor implicaţi în aceste tragedii, iar numitorul comun fiind reprezentat de cele trei elemente fatale: senzaţiile tari date de maşinile puternice, motoarele turate la maxim şi, cel mai adesea, alcoolul sau stupefiantele. În seara zilei de 19 septembrie 2011, Gigel T., de 45 de ani, din Constanţa, a condus o Dacia Logan, pe bulevardul Aurel Vlaicu. La un moment dat, Gigel T., ar fi efectuat o manevră neregulamentară de întors peste marcajul axial dublu continuu şi a fost lovit de motocicleta Yamaha condusă de Marin Alexandru C., cunoscut şi sub apelativul „Tzacla". În urma impactului deosebit de puternic, tânărul „Tzacla" a decedat la locul accidentului. Tot în acest accident, Mironel Gabriel T., de nouă ani, fiul lui Gigel T., a fost grav rănit, fiind dus în stare foarte gravă în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, însă a decedat. Poliţiştii de la Rutieră au spus că Marin Alexandru C. nu ar fi avut voie să circule cu respectiva motocicletă. Pe data de 27 noiembrie 2011, Radu Popescu, de 25 de ani, din Constanţa, a condus, în jurul orelor 07.15, un autoturism marca BMW, model Seria 5, pe strada Mircea cel Bătrân din municipiul Constanţa, cu direcţia de deplasare dinspre bulevardul Ferdinand spre bulevardul Tomis, având o îmbibaţie alcoolică de 0,85 grame/mie prima probă şi respectiv 1.00 grame/mie a doua probă.viteza_-_inmormantare_George_Parteca.jpg În momentul în care a ajuns în dreptul Centrului Militar Judeţean, din cauza consumului de băuturi alcoolice şi produse stupefiante, după cum au menţionat anchetatorii, tânărul şofer a pierdut controlul direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă şi a pătruns pe trotuar, unde se afla Vasile Luban, care se afla în staţia de transport în comun. Pietonul nu a mai avut nicio şansă de supravieţuire.

A fugit de la locul accidentului?

Potrivit oamenilor legii, Radu Popescu a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, însă a prins de plutonierul Florin Florea, luptător din cadrul Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Constanţa. După ce au vizionat înregistrările video, poliţiştii au menţionat că şoferul ar fi petrecut toată noaptea în clubul Fratelli, după care s-a urcat la volan şi ar fi intrat pe culoarea roşie a semaforului amplasat la intersecţia dintre Ferdinand şi Tomis. În faţa judecătorilor, Popescu a spus că a apăsat mai tare pedala de acceleraţie pentru că se certase cu prietena sa. De altfel, recent, judecătorii Tribunalului Constanţa au hotărât punerea în libertate a lui Popescu, în urma unui viciu de procedură al Judecătoriei Constanţa. Un alt tânăr care şi-a pierdut viaţa după ce a „combinat" alcoolul cu viteza este George Parteca, de 24 de ani, din Constanţa, fiul proprietarului hotelului Del Mar din Mamaia.viteza_-_tacla.jpg În urma cercetărilor specifice, anchetatorii au stabilit că, la data de 2 ianuarie 2012, la ora 04.00, în municipiul Constanţa, George Parteca a condus un autoturism marca Porsche, model 977, auto primit cadou, la majorat, pe bulevardul Mamaia, în staţiunea Mamaia. În momentul în care a ajuns în zona unui club, din cauza neatenţiei în conducere a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat public, după care s-a răsturnat şi s-a oprit în gardul unei vile. Medicii legişti au stabilit că alcoolemia tânărului a fost de aproape 1.70 grame la mie.După cum arătam şi în ediţiile trecute, Poliţia Rutieră nu va solicita efectuarea unei expertize care să stabilească viteza cu care circula tânărul Parteca, la momentul producerii accidentului, pentru a face economie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii