Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:35 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bani de pe urma animalelor din Nuntaşi şi Cogealac Vezi care este numărul persoanelor încătuşate în dosarul afaceriştilor libanezi cercetaţi de DIICOT

ro

20 Aug, 2012 01:00 5013 Marime text
cap_4.jpg„(...) Deşi cerealele proveneau din Turcia/Liban, membrii grupării declarau în fals că acestea sunt produse în România şi le exportau către ţări extracomunitare în scopul de a obţine de la statul român deduceri nelegale de TVA."

Aproape 20 de persoane cercetate în dosarul presupusei evaziuni fiscale de 30 de milioane de euro au ajuns vineri în faţa procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală. Organele de anchetă susţin că presupusul grup infracţional era condus de El Khalil Jihad, 48 de ani, şi de Youssef Laoun, 38 de ani, ambii având dublă cetăţenie, libaneză şi britanică. Cei doi au în majoritatea judeţelor din ţară, printre care şi la Constanţa, adevărate imperii economice clădire de-a lungul ultimilor ani. După cum arătam şi în ediţia trecută, El Khalil Jihad şi Youssef Laoun conduc celebra unitate comercială Maria Trading SRL, cu sediul pe strada Mircea cel Bătrân, municipiul Constanţa.

La finele săptămânii trecute, procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Române, au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 20 de învinuiţi, cetăţeni români şi libanezi, specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, contrabandă şi spălare de bani în domeniul operaţiunilor comerciale cu cereale. „În acest sens, au fost efectuate un număr de 56 de percheziţii la sediile unor societăţi comerciale, precum şi la locuinţele învinuiţilor din judeţele Călăraşi, Ilfov, Constanţa, Timişoara, Ialomiţa şi municipiul Bucureşti. Liderii grupării au fost identificaţi ca fiind învinuiţii El Khalil Jihad, 48 de ani şi Youssef Laoun, 38 de ani, ambii având dublă cetăţenie, libaneză şi britanică" potrivit procurorilor DIICOT. Aceleaşi voci susţin că, sub coordonarea celor doi, „membrii grupării au utilizat mai multe societăţi comerciale şi au obţinut beneficii financiare substanţiale prin crearea de circuite comerciale şi financiare fictive, având drept scop eludarea plăţii impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat.

Presupusul mecanism infracţional

diicot_-_sediu_diicot_bucuresti.jpg

Oamenii legii mai arată că „în perioada 2010 - 2011, învinuiţii au realizat exporturi masive de cereale, prin disimularea provenienţei reale a mărfurilor. Astfel, deşi cerealele proveneau din Turcia/Liban, membrii grupării declarau în fals că acestea sunt produse în România şi le exportau către ţări extracomunitare în scopul de a obţine de la statul român deduceri nelegale de TVA. Învinuiţii realizau operaţiuni de export a unor cantităţi mult mai mari de cereale decât cele menţionate în documentele vamale de export, în această modalitate realizându-se ascunderea sursei impozabile şi externalizarea sumelor de bani reprezentând venituri ale societăţilor exportatoare". Vineri, la sediul DIICOT au fost conduse 20 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale. Potrivit unor surse bine informate, la finele zilei nici măcar o persoană din cele 20 luate în colimator nu a fost reţinută pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. Cu toate acestea, potrivit surselor, organele de anchetă le-ar fi impus câtorva dintre învinuiţi să nu părăsească România.

Maria Trading, bovine, ovine şi taurine

După cum arătam şi în ediţia trecută, El Khalil Jihad şi Youssef Laoun conduc celebra unitate comercială Maria Trading SRL, cu sediul pe strada Mircea cel Bătrân, municipiul Constanţa. Pe firmă activează două ferme de bovine la Dragalina şi Călăraşi. Societatea se ocupă de cultivarea cerealelor, a porumbului şi a altor plante, dar deţine şi o fabrică pentru prelucrarea, tăbăcirea şi finisarea pieilor. Maria Trading mai poate fi întâlnită în Bucureşti (fermă zootehnică, magazin de carne), în Nuntaşi, judeţul Constanţa (fermă carantină export taurine), la Giurgiu, unde au un complex zootehnic, Timiş (puncte de sacrificare) şi Cogealac, judeţul Constanţa (fermă ovine).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mihai 21 Aug, 2012 22:36 dosar politic ,facatura de doi bani crezi ca libanezii s-ar risa pentru banii astia ??? Sunt in Romania din 1992 si are afaceri de peste 2 miliarde de euro grupul lor... cum a spus si Viorel sunt inteligenti si nu se risca pentru o mizerie ca asta... FACATURA POLITICA ...