Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Azi, aplicaţie la Şantierul Naval Mangalia Poliţia Română şi-a dat întâlnire cu şefii mascaţilor din UE la Vox Maris în Costineşti

ro

26 Sep, 2012 02:30 2299 Marime text
Sias_-_Vox_Maris.jpgIeri, Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a declanşat, la Constanţa, seminarul Atlas Entry 2012 cu tema „Distrugerea sistemelor de închidere a uşilor de acces pe nave maritime, folosind încărcături explozive, precum şi dispozitive pneumatice şi hidraulice".

Activitatea este desfăşurată sub egida grupului european Atlas, organizaţie care reuneşte unităţile de intervenţie de elită ale poliţiilor statelor membre ale Uniunii Europene, SIAS fiind membru al acestui grup din anul 2007. evenimentul se derulează la clubul Vox Maris din Costineşti condus de Nicuşor Năstase. Ieri au fost discutate mai multe aspecte teoretice ale Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, iar azi, în Şantierul Naval Mangalia va avea loc o aplicaţie specifică luptătorilor SIAS. Conform datelor oficiale, scopul seminarului este acela de a armoniza metodele folosite de unităţile de intervenţie din ATLAS în domeniul creării căilor de acces în incintele ce trebuie verificate - breaching methods - şi de a contribui la schimbul de informaţii între participanţii la această activitate. Activitatea organizată în România se bucură de prezenţa a 38 de participanţi ce reprezintă 30 de unităţi speciale de intervenţie. Atlas Entry este denumirea sub care este cunoscut grupul de lucru ce se ocupă de aspectele tehnice ale muncii de intervenţie şi în cadrul căruia se organizează seminarii şi simulări de situaţii tactice. Atlas Entry este grupul ce reuneşte unităţile speciale de intervenţie din statele membre ale Uniunii Europene şi are ca principal obiectiv contracararea acţiunilor teroriste, precum şi a faptelor antisociale cu impact major asupra moralului cetăţenilor. Exerciţiul se va încheia pe 28 septembrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii