Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la Sulina la Istanbul A înotat 60 de zile în Marea Neagră. Premieră mondială realizată de Avram Iancu. Zile de infern (galerie foto)

ro

01 Nov, 2018 03:10 8746 Marime text
O nouă premieră mondială a fost stbilită, ieri, de un român: campionul de înot Avram Iancu a încheiat cu succes cursa de înot Sulina - Istanbul, începută pe data de 2 septembrie 2018.

Potrivit paginii sale de Facebook Avram Iancu a ajuns la Istanbul miercuri dupa amiază.

Au trecut fix 60 de zile de când a plecat înot de la Sulina.

În ultima zi a mai avut de înotat şapte kilometri în strâmtoarea Bosfor.
 
”Fabulos sentimentul”, a spus înotătorul român.

A înotat în total 623,33 de kilometri. A petrecut în apă 280 de ore,17 minute şi 47 de secunde conform swim tracker-ului care i-a contorizat evoluţia. Asta înseamna o medie de 2,2 kilometri pe oră.

Ultimele zile au fost infernale pentru înotătorul român. A înotat timp de 3 zile în strâmtoarea Bosfor.

Acesta a înotat fără costum de neopren și fără labe de înot.

Bibliotecarul din Petroşani mai spune pe pagina sa de Facebook:

„Am ajuns la destinaţia finală! Au fost 60 de zile! Au fost parcurşi 680 de kilometri, mai mult decât estimarea iniţială. La capătul cursei am înotat şi Strâmtoarea Bosfor, în întregime. A fost o cursă cu multe dificultăţi, pe toate planurile. Dacă ar fi să le înşir n-aş mai termina. Dar, oricât de multe ar fi fost, acestea pălesc în comparaţie cu sacrificiul lui Brâncoveanu şi al fiilor săi. În acest an unic în care sărbătorim împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire a tuturor românilor, acesta a fost felul meu de a sărbătorii Centenarul. Totodată am dorit să transmit faptul că în lume există valori care transcend chiar şi moartea. Iar România are valori! Pentru că fiinţa ei este milenară! Mulţumesc lui Dumnezeu care a înzestrat poporul român cu un ADN puternic. Trăiască România!”
În 2016 a înotat Canalul Mânecii, dintre Anglia și Franța. În 2017 a parcurs înot Dunărea, de la izvoare, până la vărsare în Marea cea mare.
 
Sursa foto: Facebook/iancu.avram.5

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii