Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avraham Morgenstern, scos din arestul la domiciliu de judecătorul care l-a condamnat pe şeful gardiştilor din Constanţa (rechizitoriu)

ro

30 Jan, 2016 00:00 1758 Marime text
Veste bună pentru afaceristul israelian Avraham Morgenstern, apropiat al fostului primar al Constanţei, Radu Ştefan Mazăre, trimis în judecată pentru o presupusă evaziune fiscală de 10 milioane de euro.
 
Ieri, Tribunalul Bucureşti a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar luate faţă de Avraham Morgenstern prin decizia penală nr. 595/C din data de 9.12.2015, pronunţată de judecătorul Daniel Grădinaru, vicepreşedintele Curţii de Apel Bucureşti.
 
Grădinaru i-a înlocuit arestul la domiciliu cu controlul judiciar, hotărârea fiind definitivă.
 
Pe cale de consecinţă, Tribunalul a menţinut măsura preventivă a controlului judiciar faţă de Morgenstern, însă decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.
 
În prezenta cauză, tot ieri, Tribunalul Bucureşti a admis în parte cererea formulată de lichidatorul judiciar Fractal Insolvenţă SPRL, în calitate de reprezentant legal al Shapir Structures SRL. Instanţa a încuviinţat efectuarea plăţilor necesare conservării bunurilor indisponibilizate prin sechestrul asigurător instituit prin ordonanţa din 17.12.2014 a DNA asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea lui Avraham Morgenstern şi SC Shapir Structures SRL, până la concurenţa sumei de 57.285,32 de lei din contul unic de insolvenţă al Shapir Structures SRL.
 
Morgenstern este suspectat că, „în perioada 2009 - 2014, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP (Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat) Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte“.
 
DNA a calculat un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro.
 
Dosarul a fost judecat iniţial de Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti, arestată preventiv pentru luare de mită. Alături de Terceanu, în cauză mai sunt cercetaţi fraţii Ioan şi Victor Becali, dar şi Cristian Borcea, fostul preşedinte executiv al clubului de fotbal „Dinamo“, acesta fiind şi unul dintre inculpaţii Dosarului Retrocedărilor din Constanţa.
 
În altă ordine de idei, Avraham Morgenstern este cercetat de DNA şi în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, alături de Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi de fratele acestuia, Alexandru Mazăre, senator al României.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Avraham Morgenstern – prejudiciu, peste 10.000.000 de euro (document)

 
În luna iunie 2015, Daniel Grădinaru, vicepreşedintele Curţii de Apel Bucureşti, alături de Lia Savonea, preşedintele instanţei, au decis punerea în libertate a lui Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi al Poliţiei Judeţului Constanţa, din arestul preventiv sub control judiciar.
 
Citeşte şi 
 
Lia Savonea şi Daniel Grădinaru, şefii Curţii de Apel Bucureşti, au scos din arest un fost ofiţer al DNA şi al IPJ Constanţa (rechizitoriu + document)
 
În luna noiembrie 2015, Daniel Grădinaru şi Lia Savonea au închis definitiv dosarul în care Ciprian Mihail Fronea, fostul şef al Gărzii Financiare - Secţia Constanţa, a fost deferit Justiţiei alături de Sorin Florea, fostul comisar general al Gărzii Financiare, Eduard Cristian Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General, şi Dan Emil Manolachi.
 
Manolachi a luat cinci ani de detenţie, Florea a primit un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru o durată de doi ani ce reprezintă termen de supraveghere, Fronea a fost condamnat la un an de închisoare cu amânare pentru o durată de doi ani ce reprezintă termen de supraveghere, iar Tomescu s-a ales cu un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru o durată de doi ani ce reprezintă termen de supraveghere. Pedepsele sunt definitive.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii