Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:06 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocata Nicoleta Dascălu, dusă la arestare

ro

29 Jan, 2016 00:00 2326 Marime text
Nicoleta Dascălu, avocat în cadrul Baroului Tulcea, este cercetată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi pentru trafic de influenţă (şapte infracţiuni), dar şi pentru spălare a banilor (cinci infracţiuni).
 
Conform DNA, „în perioada 2008 - 2011, inculpata Dascălu Nicoleta, în calitate de avocat în cadrul Baroului Tulcea, atât direct, cât și prin intermediar, a pretins sumele de 35.000 de euro și de 35.000 de lei și a primit 3.500 de euro și 34.500 de lei de la mai mulţi martori denunţători, părţi în mai multe cauze civile“.
 
„În schimbul acestor sume, inculpata a lăsat să se creadă că are influenţă și a promis că va determina mai mulţi magistraţi din cadrul instanţelor de pe raza judeţului Vrancea să pronunţe soluţii favorabile în dosarele care-i priveau în mod direct pe martorii denunţători. Pentru a disimula originea și scopul ilicit al sumelor primite de la persoanele respective, în scopul menţionat mai sus, inculpata Dăscălu Nicoleta a încheiat cu martorii denunţători mai multe contracte de împrumut și acte sub semnătură privată“, se mai arată în documentele anchetatorilor.
 
Ieri, Nicoleta Dascălu a fost prezentată Curţii de Apel Galaţi cu propunere de arestare preventivă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii