Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea şi interesele şefilor de sindicat din Garda de Coastă (documente)

ro

08 Feb, 2012 00:00 5704 Marime text
06_averi_Politia_de_frontiera.jpgDacă în ediţia de ieri, ZIUA de Constanţa a prezentat averea şi interesele şefilor structurii teritoriale ale Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Inspectoratul de Poliţie, azi a venit rândul şefilor sindicalişti din Garda de Coastă. Astfel, Biroul Teritorial al SNPPC din fostul Inspectorat Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa este condus de Ion Vasilică (preşedinte), Melu Matei (vicepreşedinte) şi Ioana Beşleaga (trezorier).

Conform propriei declaraţii de avere, preşedintele Biroului Teritorial al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Garda de Coastă, Ion Vasilică, nu are în posesie terenuri, însă deţine câte o jumătate din două apartamente situate în municipiul Constanţa, ambele în suprafaţă totală aproximativă de 100 de metri pătraţi. De menţionat că cele două bunuri au fost dobândite în 2005 şi 2008 prin intermediul unor credite ipotecare. În ceea ce priveşte automobilele, Ion Vasilică are în parcare un Volkswagen, auto fabricat în 2008 şi dobândit prin leasing. Liderul sindicaliştilor constănţeni din Garda de Coastă a contractat în 2005 un credit în valoare de 36.000 de euro, în 2008 unul în valoare de 50.000 de euro, iar în 2009 a mai luat împrumut alte 16.000 de euro, acesta din urmă fiind leasing-ul auto. Ion Vasilică a câştigat anual din salariu suma de 51.668 de lei, în timp ce soţia realizează venituri dintr-un PFA Brăila şi din închirierea unor spaţii în Constanţa, sumele nefiind menţionate, iar în declaraţie precizându-se că acestea sunt „conform declaraţiei fiscale". În declaraţia sa de interese, Ion Vasilică a consemnat că este şef al Biroului Teritorial - Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din fostul IJPF Constanţa. Melu Matei, vicepreşedintele biroului teritorial mai sus precizat, nu are terenuri, însă se poate lăuda cu două apartamente în Constanţa, în suprafaţă totală aproximativă de 76 de metri pătraţi, dar şi cu o casă de locuit, în suprafaţă de 270 de metri pătraţi. Toate cele trei bunuri sunt deţinute, în egală măsură, atât de Melu Matei, cât şi de soţia acestuia, angajată în cadrul Poliţiei de Frontieră la momentul la care a fost completată declaraţia de avere, respectiv 6 iunie 2011. Cu două automobile Daewoo în parcare - un Cielo şi un Matiz, ambele fabricate în 2005, vicepreşedintele biroului teritorial al SNPPC a luat în luna octombrie 2007 108.000 de franci elveţieni, iar în luna mai 2011 a contractat 46.000 de lei.

Coleg de serviciu cu soţia

În ceea ce priveşte veniturile anuale realizate din salarii, Melu Matei a primit de la IJPF Constanţa suma de 41.057 de lei, în timp ce soţia a primit, tot de la fosta Poliţie de Frontieră, 22.134 de lei. În tot acest timp, fiul soţilor Matei a câştigat 4.186 de lei, ca agent de reclamă publicitară. În declaraţia sa de interese, Melu Matei a menţionat că este membru SNPPC, dar şi al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor. Ioana Beşleaga, fostul contabil-şef al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, este trezorierul biroului teritorial al SPNPPC. Conform propriei declaraţii, are, din 1994, un apartament, în Constanţa, în suprafaţă de 49 de metri pătraţi, un Volkswagen Passat, auto fabricat în 2004, şi dobândit prin „cumpărare", iar în 2007 a contractat un credit bancar în valoare de 15.000 de euro. În calitate de salariată a IJPF, Ioana Beşleaga a înregistrat un câştig salarial de 44.529 de lei. Fostul contabil-şef al IJPJ este, potrivit declaraţiei de interese, membru al SNPPC şi în Corpul Naţional al Poliţiştilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii