Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea şi interesele noului preşedinte din Curtea de Apel Constanţa (documente)

ro

02 Apr, 2015 00:00 4774 Marime text
Secţia pentru Judecători din Consiliul Superior al Magistraturii analizează, în şedinţa de azi, nota Direcţiei Resurse umane şi organizare nr. 7194/2015 privind propunerea de delegare în funcţia de preşedinte al Secţiei a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Constanţa a lui Claudiu Iulian Răpeanu.
 
Judecătorul este absolvent al Universităţii „Ovidius“ Constanţa - Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative. În perioada 1999 - 2002, a fost judecător la Judecătoria Medgidia, iar din 2002 până în 2005, a lucrat la Judecătoria Tulcea şi la Tribunalul Tulcea. Din 2005 până în 2009, a fost judecător la Judecătoria Medgidia, iar din 2009, este magistrat al Curţii de Apel Constanţa.
 
Răpeanu îi va lua locul Georgianei Pulbere, despre care reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate au anunţat constarea încălcării regimului juridic al incompatibilităţilor. Ea s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării funcţiei de judecător al Curţii de Apel Constanţa, a deţinut şi funcţia de formator în cadrul SC Omniatest Plus SRL. Conform inspectorilor de la Integritate, Georgiana Pulbere exercită funcţia de judecător începând cu anul 1995. „În anul 2012, Georgiana Pulbere (în calitate de prestator - formator) a încheiat un contract civil cu SC Omniatest Plus SRL (în calitate de beneficiar), având ca obiect elaborarea şi susţinerea suportului de curs de formare profesională în domeniul achiziţiilor publice, în valoare totală de 1.370 de lei. Astfel, aceasta a încălcat dispoziţiile art. 101 din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora «Funcţia de judecător […] este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior […]», şi dispoziţiile art. 5, alin. (1) din Legea nr. 303/2004, potrivit cărora «Funcţiile de judecător […] sunt incompatibile cu orice alte funcţii publice sau private, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior, precum şi a celor de instruire din cadrul Institutului Naţional al Magistraturii şi al Şcolii Naţionale de Grefieri, în condiţiile legii»“.

Loc de înhumare 

Potrivit datelor puse la dispoziţie de Consiliul Superior al Magistraturii, judecătorul deţine, împreună cu soţia, din anul 2006, un teren agricol, în Agigea, în suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi. Din 2011, magistratul are şi un loc de înhumare, de trei metri pătraţi, dobândit prin concesiune. Claudiu Iulian Răpeanu mai are, din anul 2003, în municipiul Constanţa, o casă de locuit, în suprafaţă de 200 de metri pătraţi, precum şi două autoturisme (Daewoo Matiz şi Nubira II), un depozit bancar deschis la data de 10 ianuarie 2013, în valoare de 100.000 de lei, precum şi un credit, din 2007, în valoare de 72.500 de franci elveţieni, scadenţa fiind stabilită în anul 2027. La rubrica destinată veniturilor, judecătorul a consemnat suma de 90.625 de lei, reprezentând salariul încasat de la Curtea de Apel Constanţa, şi suma de 4.550 de lei, reprezentând drepturi salariale din titluri executorii restante plătite de Tribunalul Constanţa. Asta în timp ce soţia magistratului, asistent la Universitatea Maritimă Constanţa, a avut venituri de 21.688 de lei. Claudiu Iulian Răpeanu a declarat că nu are interese.
 
Potrivit Institutului Naţional al Magistraturii, Răpeanu este unul dintre cei doi judecători din Constanţa admişi la concursul de promovare în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
În ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa, pot fi consultate cele mai recente declaraţii de avere şi de interese ale judecătorului Claudiu Iulian Răpeanu.

Citeşte şi 

ANI o acuză de incompatibilitate
Averea şi interesele judecătoarei Georgiana Pulbere, preşedinte în Curtea de Apel Constanţa (documente)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii