Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea şi interesele Cine-l judecă pe finul politician al lui Cristel (documente)

ro

13 May, 2011 00:22 2716 Marime text

cap_4.jpgCu sărbătorile de Paşte petrecute în spatele gratiilor şi recent trimis în judecată pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi ultraj contra bunelor moravuri, consilierul local PSD din Valu lui Traian pe care l-a năşit celebrul Cristel va fi judecat de magistratul Cristina Grecu din cadrul Judecătoriei Constanţa, fost procuror.

De menţionat că politicianul Eldis Nasurla a fost pus în libertate în urmă cu două zile, după o detenţie de circa trei săptămâni, interval în care procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa i-au întocmit rechizitoriul şi l-au trimis în judecată. Concret, acuzaţiile de care este acuzat finul cunoscutului personaj din lumea underground constănţeană sunt de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, după ce a tras cu pistolul în Piaţa Tomis III. Judecătorul din cadrul instanţei căruia i-a revenit dosarul politicianului în urma repartizării aleatorii este magistratul Cristina Grecu, fost procuror. Procesul va debuta pe data de 8 iunie, la Judecătoria Constanţa.

Declaraţiile judecătoarei

Potrivit declaraţiei de avere completată de judecătorul Cristina Grecu la sfârşitul anului trecut şi afişată pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, aceasta nu deţine în proprietate pământuri, locuinţe sau maşini şi nici nu are bani puşi deoparte. Din fericire, însă, se pare că judecătoarea nu are nici datorii, astfel că balanţa pare echilibrată. Procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa până în urmă cu un an, judecătoarea lui Nasurla a notat că a realizat un venit anual de 49.135 de lei, din salariile încasate de la Parchet. În ceea ce priveşte eventualele interese ale magistratului, acestea ar fi, conform declaraţiei afişate pe site-ul CSM, practic inexistente. În acest sens, Cristina Grecu a notat că nu este asociat sau acţionar la nicio societate comercială, nu face parte din consiliul de conducere al unor astfel de companii şi nici nu este membru de sindicat. De asemenea, fostul procuror a menţionat că nu a încheiat „contracte, inclusiv cele de asistenţă juridică, consultanţă şi civile, obţinute sau aflate în derulare în timpul exercitării funcţiilor, mandatelor sau demnităţilor publice finanţate de la bugetul de stat, local şi din fonduri externe ori încheiate cu societăţi comerciale cu capital de stat sau unde statul este acţionar majoritar/minoritar". Nu în ultimul rând, este de menţionat că sora judecătoarei Cristina Grecu, Ruxandra Grecu, este preşedintele completului de judecată care analizează dosarul în care Nicuşor Constantinescu - preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa şi totodată colegul de partid al lui Eldis Nasurla - este acuzat de abuz în serviciu. În ceea ce-l priveşte pe consilierul local din Valu, mai este de menţionat că acesta a fost condamnat definitiv în luna martie pentru ultraj contra bunelor moravuri şi infracţiuni de violenţă. Mai mult, potrivit propriilor declaraţii, este finul cunoscutului personaj din lumea underground constănţeană, Cristian Marian Gheorghiu, zis Cristel, condamnat la şapte ani de închisoare pentru o tentativă de jaf armat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii