Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea procurorilor promovaţi la Parchetul Curţii

ro

11 May, 2011 01:08 3524 Marime text

cap_2.jpgÎn numărul trecut al cotidianului ZIUA de Constanţa v-am prezentat cum o mai duc cei trei procurori declaraţi admişi la concursul desfăşurat în urmă cu exact un an, pentru promovarea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. În ediţia de astăzi, ZIUA de Constanţa vă prezintă situaţia materială a celor trei procurori care la acelaşi concurs au luat gradul de procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, astfel cum aceasta este ilustrată de declaraţiile de avere ale magistraţilor cu pricina. Concret, este vorba despre procurorii Adina Florea, care a promovat examenul în grad cu 8,8, Codruţa Diana Drăguşelea, admisă cu 8,775 şi Ana Maria Casian Mauna, notată cu 8,575.

De menţionat că, la acest moment, niciunul dintre procurorii respectivi nu-şi desfăşoară activitatea la Parchetul Curţii de Apel Constanţa, magistratul Adina Florea fiind încadrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, procurorul Codruţa Drăguşelea făcând parte din Serviciul Teritorial Constanţa al DIICOT, iar magistratul Mauna Casian fiind la Parchetul Tribunalului Tulcea. În ceea ce priveşte situaţia materială a magistratului Adina Florea, aceasta a menţionat în declaraţia de avere completată la sfârşitul anului trecut şi afişată pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, că nu deţine niciun pământ în proprietate, fiind însă proprietara unui apartament în Constanţa de 90,44 de metri pătraţi dobândit în urma unei donaţii, în anul 2005. De asemenea, procurorul a menţionat că deţine un autoturism Audi A4 fabricat în 2007 şi dobândit în urma încheierii unui contract de vânzare-cumpărare, având deoparte 28.125,71 de lei, bani aflaţi într-un depozit bancar deschis în 2009. În acelaşi timp, magistratul are de returnat către o unitate bancară suma de 45.000 de euro, fiind vorba despre un credit contractat în 2007 pentru o perioadă de 20 de ani. Venitul anual realizat de procuror s-a ridicat la 85.092 de lei, suma reprezentând salariile încasate de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. În ceea ce priveşte eventualele interese ale magistratului, acestea sunt practic inexistente, conform declaraţiei de interese completate în aceeaşi perioadă şi afişată de asemenea pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii.

Procurori la Tulcea şi la DIICOT

În prezent procuror DIICOT, magistratul Codruţa Diana Drăguşelea a menţionat în declaraţia de avere că nu este proprietară a niciunui teren, având în schimb un apartament de 47,15 mp în Constanţa cumpărat în 2000, dar şi un autoturism Peugeot 206 fabricat în 2005 şi dobândit în urma încheierii unui contract de vânzare-cumpărare. Fără economii, magistratul a notat că are datorii de 12.000 de euro, fiind vorba despre un credit contractat în 2006 pentru şase ani. Salariul procurorului i-a asigurat un venit anual de 63.632 de lei. La rândul său, şi Codruţa Drăguşelea a menţionat că nu este acţionar al vreunei societăţi comerciale, membru de sindicat şi că nici nu a încheiat vreun contract cu statul, din categoria inclusiv a celor „de asistenţă juridică, consultanţă şi civile, obţinute sau aflate în derulare în timpul exercitării funcţiilor, mandatelor sau demnităţilor publice finanţate de la bugetul de stat, local şi din fonduri externe ori încheiate cu societăţi comerciale cu capital de stat sau unde statul este acţionar majoritar/minoritar". Nu în ultimul rând, magistratul Mauna Casian are un teren de două hectare în Tulcea, fiind vorba despre o moştenire dobândită în 1993, o casă de locuit tot la Tulcea moştenită în acelaşi an şi un Renault Megane fabricat în 2006 şi dobândit în urma încheierii unui contract de vânzare-cumpărare. În ceea ce priveşte datoriile, procurorul tulcean a menţionat suma de 10.000 de euro, fiind vorba despre un credit scadent în 2016. Venitul anual al magistratului s-a ridicat la 69.432 de lei, în timp ce soţul său, angajat al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Tulcea, a contribuit la bugetul familiei cu suma de 45.187 de lei. În declaraţia de interese, procurorul a menţionat că este membru în Asociaţia Magistraţilor din România.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii