Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avem sentinţa definitivă! Municipiul şi Consiliul Local Constanţa, obligate la despăgubiri după ce o maşină a căzut într-o groapă

ro

29 Sep, 2015 00:00 1228 Marime text
Consiliul Local Constanţa a fost obligat de judecători să deconteze reparaţiile unui automobil avariat după ce a intrat într-o groapă aflată în partea carosabilă. Evenimentul rutier a avut loc pe strada Liliacului din municipiul Constanţa. Banii vor fi decontaţi, mai mult ca sigur, din bugetul local, constituit din taxele şi impozitele noastre!
 
După incident, în baza unui contract de asigurare, SC Asigurarea Romaneasca Asirom Vienna Insurance Group SA a achitat suma de aproape 1.400 de lei, cu titlu de despăgubiri, conducătorului auto. Ulterior, pentru recuperarea banilor, Asirom a chemat la judecată atât Municipiul Constanţa, cât şi Consiliul Local Constanţa. Iniţial, dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa.

„Nu se poate dovedi cauza accidentului“  


În faţa instanţei, Consiliul Local Constanţa şi Municipiul Constanţa au arătat, printre altele, că, „din analiza probelor administrate, nu se poate dovedi cauza accidentului, deci legătura de cauzalitate între presupusa gură de canalizare şi avariile constatate de inspectorul de daună“. Mai mult decât atât, reprezentanţii Consiliului Local Constanţa au menţionat că, „din planşele foto aşezate cererii de chemare în judecată, rezultă că groapa la care se face referire reprezintă, de fapt, o casetă de împrejmuire a copacilor, iar conducătorul auto a circulat peste aceste casete, încălcând regulile de circulaţie“.

Despăgubiri + dobândă 

La finele lunii decembrie 2014, judecătoarea Monica Constantina Turcu a respins acţiunea celor de la Asirom. Decizia nu a fost definitivă, ea fiind atacată la Tribunalul Constanţa. Ieri, judecătorii Adrian Oprea şi Cristina Belecciu au admis apelul formulat de firma de asigurări, obligând Municipiul Constanţa şi Consiliul Local Constanţa la plata sumelor de 1.390 de lei - despăgubiri plătite asiguratului, în baza Contractului de asigurare facultativă auto CASCO seria (…) nr. (…) 2012. Mai mult decât atât, la suma mai sus precizată se va adăuga şi dobândă legală aferentă debitului principal, calculată de la data de 10.02.2014 şi până la stingerea integrală a obligaţiei principale.
 
Sentinţa Tribunalului Constanţa este definitivă.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii