Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Avea o mie de planuri pentru viaţa asta“ Jurnalista Ailin Ibraim a plecat „să ducă frumosul în altă dimensiune“

ro

22 Feb, 2016 00:00 7539 Marime text
 
 
Jurnalista Ailin Ibraim, născută în Constanţa, fost redactor-şef al revistei Bolero, a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 36 de ani. Toată breasla ziariştilor, dar şi oamenii care au aflat vestea au rămas înmărmuriţi, dată fiind şi vârsta la care Ailin a plecat dintre noi.
 
Ailin descoperise în noiembrie că suferea de leucemie. Surse apropiate ne-au spus că a încercat să facă chimioterapie, dar nu a rezistat. De altfel, cei ce au trecut printr-o astfel de metodă terapeutică ştiu că este dură şi nu rezistă oricine.
 
Ea a fost adusă la Constanţa, la părinţii ei, cu un microbuz. Familia, rudele şi prietenii o plâng pe Ailin, plecată prematur dintre noi. Conform tradiţiei turceşti, tânăra a fost înmormântată sâmbătă, la Cimitirul Anadalchioi.

Cariera jurnalistei Ailin Ibraim

„Ailin a ales să facă stilism pentru revistele glossy din dragoste pentru frumos şi din dorinţa de a se exprima vizual în pictoriale inventive, originale, care inspiră.
 
A fost redactorul-şef al revistei Bolero, publicaţie pe care a condus-o cu profesionalism, creativitate şi spirit de echipă şi a realizat coperte şi editoriale de modă şi frumuseţe la nivel internaţional pentru revista Unica. Apoi, a creat Strike a Pose, un studio de modă şi fotografie cu şedinţe foto personalizate, styling şi consiliere de imagine“, au spus reprezentanţii Ringier România.

„Ce poţi să spui despre o fată care a murit?“

„Îmi tremură mâinile pe tastatură, dar vreau să scriu, simt nevoia să scriu. Şi, chiar aşa… ce poţi să spui despre o fată care a murit?“, se arată pe finesociety.ro, unde Diana Florina Cosmin, o prietenă bună a regretatei jurnaliste, a scris câteva rânduri despre cum era Ailin.
 
„Ce poţi spune despre Ailin Ibraim? Că era frumoasă, veselă, plină de energie? Că avea o imaginaţie ieşită din comun? Că şi-a lăsat semnătura, ca stilist, în câteva zeci de reviste pe care le-au răsfoit mii, zeci de mii de oameni, în ultimii 15 ani? Oameni care într-un fel au cunoscut-o, fără s-o cunoască vreodată? Că era prietena mea?“, mai scrie Diana.
 
„Ailin era specială, te făcea s-o placi instantaneu, de parcă v-aţi fi cunoscut de-o viaţă. Era sinceră şi se vedea asta din prima clipă, de asta ţi-era şi atât de uşor să relaţionezi cu ea, să-ţi devină dragă. Deloc întâmplător, pe lista foarte scurtă a oamenilor pe care i-am invitat la nuntă, un eveniment gândit de noi ca eminamente intim, Ailin a fost printre primele nume care ne-au venit în minte. De fapt, când mă gândesc acum, nu-mi vine să cred că în urmă cu câteva luni dansam împreună pe muzica lui Brenciu şi făceam glume despre cum vom dansa noi la nunta ei. Azi, ea nu mai este“, se mai arată pe finesociety.ro.
 
„Aşa era Ailin, avea o incredibilă lejeritate în a comunica şi a se lega de oameni. Deşi, ca stilist, munca ei era să pună în scenă personaje, pentru ea însăşi nu folosea niciun fel de filtre sau măşti. Era foarte naturală, mereu zâmbitoare, alergând non-stop în toate direcţiile. Cu ea vorbeam mereu despre mâncare sănătoasă, despre cât e de important să ai grijă de tine, să te menajezi. Mi se pare totul atât de ironic acum, atât de redundant“, mai povesteşte, în textul ei, Diana.
 
„Tot ce-mi vine acum în minte e că un om bun, tânăr, care avea o mie de planuri pentru viaţa asta, s-a dus. Şi că nu există justificări, înţelepciuni sau simbolistici stupide pe care să le invoc într-un asemenea moment. De un lucru sunt convinsă: că acum e bine. Că nu mai suferă, că totul e luminos şi lin. Că e undeva unde sufletul ei e bine. E singura mea certitudine, pe care n-o explic şi n-o justific faţă de nimeni. Restul sunt mărunţişuri lumeşti, care n-au nici cea mai mică importanţă“, a adăugat Diana.

Regrete eterne, exprimate pe paginile de socializare

Pe paginile de socializare, mesajele de condoleanţe au curs neîncetat. Sute de prieteni, cunoştinţe, oameni de presă sau din alte domenii şi-au exprimat regretele şi condoleanţele. Mai jos redăm câteva dintre aceste mesaje. Precizăm că ortografia şi punctuaţia aparţin persoanelor care au postat.
 
„Mă tot gândesc ce aş putea spune în faţa unei asemenea tragedii. Dar mă gândesc la ce mi-ar spune Ailin Ibraim: «Mădă, suferinţa trebuie trăită cu discreţie şi eleganţă. Du mai departe ceea am început şi nu lăsa o zi fără să faci ceva nou, ceva creativ». Aşa va fi de mâine. Azi s-a stins lumina lumii...“
 
„Îmi pare tare rău! Am cunoscut-o şi era un om frumos!“
 
„Condoleanţe! Încă nu pot să cred... mare păcat...“
 
„RIP! A fost un om deosebit. Să-l păstrăm în memoriile noastre.“
 
„Condoleanţe familiei, prietenilor ei şi celor apropiaţi! Multă putere vă doresc, să treceţi peste tragedia asta, care a lăsat o tristeţe profundă în sufletul şi în mintea tuturor celor ce o ştiam pe Ailin... Să se Odihnească în Pace!“
 
„Sunt convinsă că a plecat să ducă frumosul şi lumina în altă dimensiune...“
 
„Mult prea devreme! Dumnezeu să o aibă în pază, iar ţie să-ţi dea putere să duci totul mai departe în amintirea ei!“
 
„Inima ei bună şi frumuseţea ei misterioasă are să îţi lumineze, de acolo de unde a plecat, drumul ce va urma! Dumnezeu să o păstreze în grija lui!“
 
„Ca un fulg era, ca un fulg s-a dus. N-o mai văzusem demult, dar acum că ştiu că nu mai e, ştiu că mi-e dor de ea. Şi ştiu că mă voi gândi la ea, ca noi, toţi ce-am cunoscut-o. Şi-asta e mare lucru!“
 
„RIP, înger frumos!!!!!“
 
„Nu-mi vine să cred! Ce om frumos şi special! Dumnezeu să-i odihnească în pace sufleţelul chinuit!“
 
„Nu vreau să cred că este adevărat?!?!... sper că nu este deloc ce cred eu... condoleanţe... îmi pare foarte rău!“
 
„Poftim???? O ştiu doar de pe Facebook, dar o admiram foarte mult. Atât de tânără şi atât de frumoasă... Doamne... Condoleanţe!“
 
„Dumnezeu să o odihnească în pace! Suflet frumos, om frumos... rămas-bun!“
 
„Sunt şocată şi îndurerată. Rămas-bun, fată frumoasă cu suflet bun!“
 
„Nu pot să cred! Nu am cuvinte.“
 
„Doamne... ai grijă de suflet frumos... Te iubesc, Ailin, înger frumos.“
 
„Condoleanţe... Pare ireal... Dumnezeu să o odihnească în pace!“
 
„Doamne Sfinte!!! Nu pot să cred... Este sfâşietor! Dumnezeu s-o odihnească în pace şi lumină!“
 
„Condoleanţe familiei şi prietenilor... o fată super, bună, drăguţă şi cu mult bun-simţ, care iubea copii... nu pot să cred că nu mai este.“
 
„O frumuseţe rară. Pur şi simplu, minunată. Incredibil cum loveşte moartea şi câtă durere lasă în urmă! Asta da pierdere care îţi sfâşie sufletul. Multă putere familiei şi celor care îi erau apropiaţi! Sincere condoleanţe!“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii