Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aurelian Pavel, la aflarea schimbării - „Sunt dezamăgit” Fostul şef al Informaţiilor din Galaţi, Brăila şi Vrancea, noul comandant al BCCO Constanţa

ro

05 Nov, 2013 00:00 5892 Marime text
„Timp de 10 ani, Cornel Mototolea a activat în cadrul Brigăzii de Investigaţii Criminale, în cadrul departamentului Violenţe”
 
Inspectoratul General al Poliţiei Române a schimbat conducerea Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa! Astfel, începând de ieri, noul şef al BCCO Constanţa este comisarul-şef Cornel-Georgian Mototolea, de 40 de ani, din Galaţi. Mototolea s-a aflat la comanda BCCO Galaţi din data de 16 iunie 2009, înainte conducând Serviciul Zonal de Informaţii şi Protecţie Internă, ce acoperea judeţele Galaţi, Brăila şi Vrancea. Amintim că, săptămâna trecută, Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a anunţat trecerea comisarului-şef Pavel într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut. Mandatul comisarului-şef Mototolea este valabil pentru şase luni, dar poate fi prelungit cu alte şase luni.
 
Revenind la comunicatul de ieri, reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române au anunţat că, prin dispoziţie a inspectorului general, cu data de 4 noiembrie, şeful BCCO Galaţi, comisarul-şef de poliţie Mototolea Cornel-Georgian, a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile funcţiei de şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa”. „Cu aceeaşi dată, comisarul-şef de poliţie Suliman Lulu, şef al Serviciului Combaterea Traficului de Persoane din cadrul BCCO Galaţi, a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile funcţiei de şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi”, potrivit IGPR. Potrivit http://galateni.net, comisarul-şef Mototolea a fost numit în funcţia de şef al BCCO Galaţi pe 16 iunie 2009, după ce fostul coordonator al BCCO, Ionel Pasquale, a trecut în rezervă, prin pensionare anticipată. Potrivit sursei mai sus citate, noul şef al BCCO Constanţa a absolvit în 1997 Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti. Timp de 10 ani, Cornel Mototolea a activat în cadrul Brigăzii de Investigaţii Criminale, în cadrul departamentului Violenţe. Este ofiţer judiciarist din 1997, între anii 2003 şi 2008 activând în cadrul BCCO. În 2008 este numit şef al Serviciului Zonal de Informaţii şi Protecţie Internă, având atribuţii în Galaţi, Brăila şi Vrancea. După ce Serviciul Zonal se desfiinţează, comisarul Mototolea este numit la comanda BCCO”, se mai arată pe site-ul http://galateni.net.

Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la comisarul-şef Aurelian Pavel, însă acest lucru nu a fost posibil. Amintim că, la scurt timp după anunţarea înlocuirii din funcţie, Aurelian Pavel a anunţat că va ataca „această măsură, atât pe cale ierarhică (la nivelul MAI), cât şi în instanţă”. „Sunt dezamăgit de faptul că, încă o dată, aflu din mass-media hotărâri şi decizii interne. Cred că după 23 de ani dedicaţi Poliţiei Române, din care 9 ani la comanda unor structuri de Combatere a Crimei Organizate, cu rezultate de excepţie singulare în istoria Poliţiei Române, după câştigarea în doi ani consecutivi de către Brigada pe care o conduc a titlului de «Poliţistul anului» la categoria «Combaterea criminalităţii organizate» pentru cazurile «Tonele de cocaină» şi «Cazul Băhăian», aveam dreptul măcar la respect”, conform unui document. Potrivit Poliţiei Române, schimbarea din funcţie a comisarului-şef Pavel vine după ce Corpul de Control al ministrului şi Direcţia Control Intern din IGPR ar fi descoperit deficienţe în activitatea brigăzii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii