Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie, şoferi! S-ar putea modifica perioada de suspendare a permisului

ro

10 Feb, 2016 00:00 2517 Marime text


Patru deputaţi PSD şi un senator PNL propun, printr-o iniţiativă legislativă, ca şoferii care achită în termenul legal jumătate din valoarea minimă a amenzii prevăzute de lege să beneficieze şi de înjumătăţirea perioadei pentru care s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
 
Cei cinci parlamentari au depus la Senat un proiect de modificare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, potrivit România TV. Aceştia urmăresc, prin această iniţiativă, să rezolve problema amenzilor de circulaţie neplătite.
 
Conform iniţiativei, contravenientul care a fost sancţionat cu amendă şi sancţiune contravenţională complementară şi care achită amenda în termen de cel mult două zile lucrătoare de la data primirii procesului-verbal de constatare ar urma să beneficieze şi de reducerea cu jumătate a perioadei pentru care s-a dispus suspendarea exercitării dreptului său de a conduce, scrie promotor.ro.
 

„Cetăţeanul este încurajat să achite amenda în termenul prevăzut de lege prin bonificarea atitudinii sale de conformare faţă de norma juridică“, potrivit parlamentarilor.

 
De asemenea, opt deputaţi şi un senator propun ca: „În cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se înscriu în evidenţele autorităţilor competente simultan cu menţionarea încetării calităţii de titular al înmatriculării a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operaţiuni şi emiterea unui nou certificat de înmatriculare, noul proprietar este obligat să solicite autorităţii competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, în termen de 30 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului, sub sancţiunea radierii definitive din circulaţie a vehiculului, cu posibilitatea prelungirii cu încă 30 de zile a acestui termen, dacă noul proprietar nu a putut solicita transcrierea transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului din motive obiective“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii