Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie, şoferi! România are aproape 90 de puncte pentru controlul rovinietelor. Şapte sunt la Regionala de Drumuri Constanţa

ro

10 Jun, 2015 00:00 1861 Marime text
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) SA anunţă că, începând de ieri, au fost puse în funcţiune două noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă. Prin intermediul acestora, vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare (rovinieta). Până ieri, controlul valabilităţii rovinietei se realiza prin intermediul a 72 de puncte fixe de control, 14 puncte mobile de control, prin intermediul personalului cu drept de verificare a deţinerii rovinietei valabile aparţinând IGPR, ISCTR şi prin intermediul personalului CNADNR în punctele de trecere a frontierelor.
 
Noile puncte fixe de control al valabilităţii rovinietei sunt amplasate în zone în care acestea nu pot fi evitate de către conducătorii auto. „Punctele de control fac parte din sistemul informatic deţinut de CNADNR SA, sistem care permite emiterea rovinietelor atât prin punctele de lucru ale distribuitorilor autorizaţi de CNADNR SA, cât şi prin intermediul SMS (pentru utilizatorii români şi doar pentru perioada minimă de valabilitate pentru fiecare categorie de vehicul în parte), dar şi descurajarea utilizatorilor reţelei de drumuri naţionale de a circula fără a deţine rovinietă valabilă“, conform CNADNR.

La finele lunii anului 2013, CNADNR informa, la solicitarea cotidianului ZIUA de Constanţa, că, pe raza de competenţă a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa, sunt şapte sisteme de verificare prevăzute cu camere fixe. Primul punct de control se află pe raza judeţului Ialomiţa, pe drumul naţional 2 A, la poziţia kilometrică 113+500 de metri, în apropierea localităţii Giurgeni. Al doilea este pe Autostrada Bucureşti - Constanţa, aproape de Feteşti, la kilometrul 144. Un alt punct fix de control al valabilităţii rovinietei este pe Drumul Naţional 2B, la kilometrul 98+500 de metri, aproape de localitatea Lacu Sărat (Brăila).

Al patrulea sistem se află pe Drumul Naţional 21, la kilometrul 58+765 de metri, aproape de localitatea Bărăganu. Sistemul cinci este poziţionat în Călăraşi, pe Drumul Naţional 3, la kilometrul 110+152 de metri, aproape de localitatea Cuza Vodă. Un astfel de sistem specializat se găseşte şi în Tulcea, pe Drumul Naţional 22A, la kilometrul 1+138 de kilometri, aproape de Cataloi. Al şaptea sistem se află pe Drumul Naţional 38 (Constanţa - Negru Vodă), la kilometrul 211+ 816 metri, aproape de localitatea Moviliţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii