Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:47 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie, şoferi! Cine abuzează de claxon ar putea rămâne fără permis

ro

22 Jan, 2016 00:00 1908 Marime text
Parlamentarii români au iniţiat un proiect de lege prin care vor să îi lase fără permis pe şoferii care abuzează de claxon. Iniţiativa este semnată de 40 de deputaţi şi de senatori. Totodată, în vizorul acestora au mai intrat şi bicicliştii, care sunt acuzaţi că nu prea folosesc soneria. De asemenea, parlamentarii au mai propus ca şoferii care parchează pe prima bandă să primească amendă şi să fie sancţionaţi cu şase - opt puncte de penalizare.
 
Proiectul aleşilor pare destul de problematic, întrucât se pare că poliţiştii nu ar putea să dovedească dacă cineva a claxonat scurt sau a abuzat de această opţiune.
 
Iniţiatorii acestei propuneri legislative susţin că ideile lor vor duce la dispariţia şoferilor agresivi, însă nu au cerut până acum opinia Ministerului de Interne sau a Poliţiei Române, notează digi24.ro.
 
Parlamentarii vor să mai aducă modificări Codului Rutier. Bicicliştii care nu au sonerie ar putea fi amendaţi cu 1.000 de lei, şi nu cu 250 de lei, ca în prezent.
 
Tot la iniţiativa parlamentarilor, şoferii care parchează pe trotuar ar putea fi obligaţi să lase cel puţin doi metri liberi pentru pietoni, faţă de un metru liber, cât prevede actuala lege.
 
Proiectul de lege urmează să intre în dezbatere publică începând cu data de 1 februarie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Victor 09 Oct, 2016 09:43 În sfarsit!