Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:17 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi este un nou termen în dosarul retrocedărilor

ro

04 Sep, 2012 01:00 1246 Marime text

La Curtea de Apel Bucureşti este programat astăzi un nou termen în dosarul retrocedărilor în care sunt inculpaţi, printre alţii, primarul Radu Mazăre şi preşedintele CJC, Nicuşor Daniel Constantinescu.

Curtea de Apel Bucureşti a amânat pe 22 august, pentru a 27-a oară, judecata în dosarul retrocedărilor din Constanţa. Oficialii instanţei de judecată susţin că procesul a fost amânat având în vedere cererea unui avocat care apără mai mulţi inculpaţi din dosar. În dosar este implicat, potrivit DNA, Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa, edilul fiind urmat de „Constantinescu Nicuşor Daniel - fost consilier municipal, Racu Constantin - fost director al Direcţiei Administraţie Publică, Dospinescu Daniela Ramona - directorul Direcţiei Patrimoniu, Marica Ion - directorul Direcţiei Tehnic Investiţii, Miron Dan - fost consilier municipal şi consilierii juridici Tălpău Cristian, Chircă Nora Alina şi (fost) Ghiţulescu Bogdan". Cei mai sus precizaţi sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. De asemenea, DNA a mai dispus trimiterea în judecată a altor persoane. Conform procurorilor, în perioada noiembrie 2002 - iulie 2005, membrii comisiei de aplicare a Legii 10/2001, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, „cu ştiinţă, au soluţionat în mod defectuos o serie de cereri de restituire de terenuri, în scopul obţinerii de avantaje patrimoniale care s-au materializat în dobândirea de către ei sau de către persoane din anturajul lor a proprietăţii asupra unor mari suprafeţe de teren la care nu aveau dreptul".

„Patrimoniul public a fost deposedat de mari suprafeţe de teren intravilan în valoare de 114 milioane de euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi de 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa, spune DNA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii