Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aruncat în Dunăre Încă 25 de ani de temniţă pentru Sergiu Băhăian, condamnat şi în dosarul asasinatelor din Constanţa

ro

16 Oct, 2014 00:00 2610 Marime text



Sergiu Băhăian, suspectat că ar fi ordonat uciderea mai multor cetăţeni, a fost condamnat într-o cauză penală instrumentată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Ialomiţa. Ieri, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât pedepsirea lui Băhăian la 25 de ani de detenţie, însă a încetat procesul penal pornit împotriva sa pentru două infracţiuni, constatând împlinit termenul de prescripţie specială.


Pe data de 10 noiembrie 2010, DIICOT Ialomiţa a dispus trimiterea în judecată a lui Băhăian, împreună cu alţi 13 inculpaţi, din care şapte în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor  de  constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, înşelăciune în convenţii prin emiterea de cecuri sau alte instrumente de plată fără acoperire, omor calificat şi instigare la omor calificat, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi fals privind identitatea. În fapt, procurorii au reţinut că, în perioada noiembrie 2006 - aprilie 2007, Băhăian, împreună cu Valentin Şlepac, ar fi iniţiat un grup infracţional organizat, la care, ulterior, au aderat şi alte persoane în scopul de a obţine, în mod ilicit, beneficii materiale importante prin fraudarea mai multor societăţi comerciale, cu ocazia încheierii şi executării unor contracte, prin emiterea de file CEC sau bilete la ordin fără acoperire, în numele unor societăţi fictive.


Valentin Şlepac, decedat

„Astfel, folosindu-se de nume nereale şi calitatea de reprezentanţi ai SC Absolut Uiprix SRL Bucureşti şi SC Gimatex SRL, inculpaţii au indus în eroare 67 de  societăţi comerciale, cu ocazia încheierii unor contracte de achiziţii mărfuri, prin emiterea unor instrumente de plată fără a exista provizia necesară efectuării plăţii. Mărfurile erau preluate de către membrii grupării, depozitate în locuri special amenajate şi ulterior înstrăinate, inculpaţii obţinând astfel importante sume de bani. Prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunilor este de 5.498.692 de lei. De asemenea, procurorii au reţinut şi faptul că, instigaţi fiind de către inculpatul Băhăian Sergiu, inculpaţii Şlepac Valentin (decedat) şi Mîrşu Nicolae (n.r. condamnat tot la 25 de ani de închisoare în prezenta cauză) l-au ucis pe Cernat Lucian, victima fiind obligată să ingereze alcool, ajungând în imposibilitatea de a se apăra, condiţii în care a fost aruncată în Dunăre, de pe podul rutier ce traversează braţul Dunărea Veche“, au conchis magistraţii.

Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, Sergiu Băhăian a fost condamnat la peste 20 de ani de detenţie, pentru că ar fi comandat uciderea mai multor cetăţeni din Constanţa.

Şlepac a primit de la Tribunalul Constanţa închisoare pe viaţă, după ce şi-a asumat comiterea mai multor crime la comanda lui Băhăian. 

Într-un alt dosar, Băhăian a fost trimis în judecată, alături de alte persoane, şi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii