Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:16 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Arsenalul" de la Flora Sarafu nu vrea să-i execute silit pe fraţii Vasea

ro

30 Mar, 2012 00:00 7228 Marime text
Vasea-StilaSarafu06.jpgRevoluţie în lumea underground. Bolizi sechestraţi, martori mincinoşi, plângeri retrase între membrii grupărilor adverse, achitări, împăcări, schimbări de încadrare juridică în fapte mai uşoare, daune morale şi pedepse mici, dar cu executare. Acesta este, pe scurt, deznodământul procesului de cinci ani în care „şefii Constanţei", fraţii Miţu şi Traian Vasea, au fost judecaţi pentru răfuielile din cursul anului 2006, în dosarul care priveşte inclusiv scandalul cu bâte, ţevi, cuţite şi topoare de la Hotelul Flora, din Mamaia, din august 2006. Condamnaţi la pedepse cu închisoarea de câte patru şi respectiv patru ani şi jumătate, fraţii Vasea aşteaptă, teoretic, ca Stila Sarafu, cunoscut drept adversar al acestora, să vină să le pună sechestru pe bolizi.

Iar asta, pentru că instanţa a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra maşinilor suspecţilor, în vederea achitării daunelor morale de 50.000 de lei pe care Vasea şi tovarăşii lor au fost obligaţi să i le plătească lui Sarafu, în urma bătăii soră cu moartea pe care i-ar fi aplicat-o în clubul Imperial Bowling, în noiembrie 2006. Astfel, completul prezidat de judecătorul Teodor Viorel Gheorghe, vicepreşedintele Tribunalului Constanţa, a admis în parte acţiunea civilă a lui Stila Sarafu formulată de acesta împotriva lui Cristian Marian Gheorghiu, zis Cristel, Victor Şerban, zis Gogu, Traian şi Miţu Vasea, dar şi împotriva moştenitorilor lui Usein Sali, zis Ussi (inculpat care a murit pe parcursul judecării procesului), şi i-a obligat pe aceştia din urmă la plata sumei de 50.000 de lei cu titlul de daune morale, către Sarafu. Instanţa a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui Mercedes Benz 190E, al moştenitorilor lui Ussi, asupra a două autoturisme Bentley, dintre care unul Arnage, ambele ale lui Traian Vasea, asupra unui Mercedes Benz al lui Mihăiţă Vasea, dar şi asupra unui BMW al lui Gogu, în măsura în care bunurile se află în proprietatea acestora la momentul instituirii sechestrului. Deşi instanţa a hotărât să-i comunice o copie a sentinţei lui Stila Sarafu, pentru ca acesta să poată merge cu executorul judecătoresc să pună sechestru pe autoturismele de lux, Sarafu a declarat că nu intenţionează să facă acest lucru.

La Flora, cu ţevi şi topoare

Dincolo însă de acest aspect, este interesant de remarcat că instanţa a hotărât să confişte obiectele folosite în timpul altercaţiei de la Hotelul Flora, din august 2006, iar din inventarul făcut de judecători, reiese că indivizii s-ar fi dus înarmaţi până în dinţi la scandal. Astfel, instanţa a dispus confiscarea următoarelor obiecte: „un cuţit cu lama de 37,5 cm, lăţimea 3 cm, mâner metalic, placat cu textolit, inscripţionat AK47 CCCP; o ţeavă metalică în lungime de 75,5 cm, diametrul de 3 cm; o bucată de lemn cu lungimea de 55 cm culoare închisă, lăţime 5 cm; un topor cu lungimea totală de la lamă la muchie de 21 cm, lăţimea lamei de 18 cm, cu coadă din lemn de 64 cm, lăţime 4,5 cm; o ţeavă metalică îndoită la mijloc cu lungime de 75 cm, diametrul de 3 cm, prevăzută cu un ştuţ cu diametrul de 2 cm; o bară din fier striat cu lungimea de 89 cm şi diametrul de 2 cm; o bucată de lemn culoare deschisă, cu lungimea de 50 cm, diametrul de 5 cm". Cu toate acestea, în instanţă, reprezentanţii hotelului şi-au retras plângerile, după ce a fost acoperit prejudiciul. Nu este de trecut cu vederea nici faptul că judecătorii au hotărât schimbarea încadrării juridice a faptelor de care au fost acuzaţi fraţii Vasea din tentativă de omor calificat, comisă în public, în vătămare corporală gravă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii