Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arme letale, confiscate de poliţişti Descinderi în forţă la suspecţi din Constanţa, Bucureşti şi alte şase judeţe

ro

13 Feb, 2015 00:00 1632 Marime text
22 de arme, dintre care trei letale şi 19 neletale, au fost confiscate în urma a 32 de percheziţii ce au avut loc sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Descinderile au avut loc în municipiul Bucureşti şi în judeţele Constanţa, Caraş-Severin, Gorj, Ilfov, Mehedinţi, Prahova şi Teleorman, la persoane bănuite că ar fi procurat arme din Bulgaria pe care le-ar fi introdus în ţară, se arată în comunicatul IGPR.

Totodată, poliţiştii au găsit instrumente de fabricare artizanală a muniţiei, 165 de bucăţi de cartuşe, carne de vânat provenită ca urmare a săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic, precum și câini din rasa ogar folosiţi la săvârşirea infracţiunii de braconaj cinegetic.

 Ce au descoperit poliţiştii la Constanţa


În judeţul Constanţa, percheziţii au avut loc şi la Oltina, acolo unde poliţiştii au descoperit o armă scurtă cu gaze iritant lacrimogene, de calibru 9 mm, care ar fi fost cumpărată fără autorizaţie de la un magazin de arme din Republica Bulgaria și care ar fi fost introdusă în ţară, fără a fi declarată, fiind deţinută ilegal.

În urma continuării cercetărilor, s-a stabilit că arma deţinută ilegal a fost folosită pe un câmp din apropierea localităţii de domiciliu, posesorul său fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de „nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată şi uz de armă fără drept“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii