Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhitectul Andrei Chivu, accidentat de un polițist neatent

ro

10 Jun, 2015 00:00 4114 Marime text
Arhitectul Andrei Chivu, iniţiatorul proiectului privind amenajarea de piste pentru biciclişti, a fost victima unui accident de circulaţie, produs, ieri, în Constanţa. În timp ce se deplasa cu bicicleta, ajungând la intersecţia bulevardului Mamaia cu strada I.G. Duca, Andrei Chivu a fost lovit în plin de o maşină condusă de un poliţist, care nu i-a acordat prioritate. Norocul lui Chivu a fost că era echipat corespunzător deplasării cu bicicleta, adică avea şi cască şi vestă.

El a ajuns totuşi la spital, deoarece în cădere s-a lovit la cap şi a necesitat investigaţii de specialitate. Dacă maşina poliţistului nu a avut nimic, bicicleta lui Andrei Chivu a fost făcută praf. El ne-a declarat că incidentul rutier neplăcut îl va face să lupte şi mai mult pentru proiectul său de suflet, „Piste Urbane Bicicletă în Constanţa“, deoarece mersul cu această categorie de vehicule a devenit din ce în ce mai periculos.
Acest accident aduce în discuţie o veche problemă în România: nevoia amenajării de piste pentru biciclişti. Poate că efectele nocive ale poluării generate de mijloacele de transport şi scăderea calităţii vieţii din cauza timpului îndelungat petrecut în trafic vor determina producerea unei schimbări în acest sector. În Constanţa, pistele pentru biciclişti sunt sublime, dar lipsesc cu desăvârşire. Andrei Chivu îşi doreşte cu disperare o astfel de pistă.

El spune că aşteaptă de peste un an un răspuns de la Primăria Constanţa cu privire la proiectul său. „Dacă nu ai permis de conducere sau pur şi simplu alegi să circuli cu bicicleta şi să adopţi un stil de viaţă sănătos, să faci mişcare, este un adevărat pericol în Constanţa, de aceea este nevoie de o astfel de pistă“, spune Chivu. Şi, aşa cum a demonstrat şi accidentul lui, chiar şi echipat corespunzător, tot se întâmplă ca un biciclist să fie lovit de câte un şofer neatent. Poate nu ar fi rău să luăm exemplul celor din Alba Iulia, unde există una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din România. Ar trebui menţionat şi faptul că, în disperare de cauză, unii au inventat gadgeturi care te ajută să-ţi creezi propria pistă luminoasă de biciclete.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii