Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestat preventiv alături de primarul Constanţei Strutinsky află, azi, dacă scapă de un mandat (rechizitoriu+ referat propunere arestare)

ro

06 Apr, 2015 00:00 1788 Marime text
Curtea de Apel Constanţa va decide, azi, dacă Sorin Gabriel Strutinsky, cunoscut şi ca „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu, scapă de arestare.
 
Mandatul a fost emis în dosarul în care omul de afaceri a fost deferit Justiţiei pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document)

 
Potrivit surselor noastre, libertatea lui Strutinsky va fi decisă de judecătoarea Valentina Boboc, din Curtea de Apel Constanţa, magistratul care a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în dosarul lui Nicuşor Constantinescu. Chiar dacă judecătorii Curţii de Apel Constanţa vor dispune, în prezenta cauză, scoaterea din arest a omului de afaceri, Sorin Gabriel Strutinsky ar putea rămâne în spatele gratiilor, căci pe numele lui, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a emis, zilele trecute, un mandat de arestare.
 
Strutinsky este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, cu privire la presupusa săvârşire a trei infracţiuni de complicitate la luare de mită. În cauză este anchetat, în stare de arest preventiv, şi primarul municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, pentru luare de mită (trei infracţiuni), abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi conflict de interese (două infracţiuni).
 
Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)

Citeşte şi

Lovitură năucitoare a DNA
Mazăre şi Sorina Moscu - trimişi în judecată. Cercetările faţă de deputatul Babuş, clasate (rechizitoriu+document)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii