Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Are „interzis” la scaunul de rector al Universităţii „Ovidius” Tiberius Dănuţ Epure, scăpat de arestul la domiciliu (document)

ro

10 Jul, 2015 00:00 1838 Marime text
Veste bună pentru Tiberius Dănuţ Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, condamnat în primă instanţă la patru ani şi trei luni de închisoare. Curtea de Apel Bucureşti a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile. Decizia a fost luată în urma evaluării împrejurărilor concrete ale cauzei şi a conduitei procesuale a inculpatului.
 
Pe timpul cât se va afla sub control judiciar, Epure trebuie, printre altele, să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar competent, să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia ar fi săvârşit faptele pentru care a fost trimis în judecată, respectiv aceea de rector. Instanţa i-a atras atenţia lui Epure că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor impuse, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Următorul termen a fost stabilit pentru data de 17 iulie. Fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa a fost condamnat, la începutul lunii mai, de Tribunalul Ilfov, la patru ani şi trei luni de închisoare. Judecată în aceeaşi cauză, Gabriela Stanciu, fostul prorector al universităţii, a fost achitată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, dar și pentru dare de mită. Conform procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, „în perioada 27 iunie 2013 - 11 iulie 2013, inculpatul Epure Tiberius Dănuț, în calitate de rector al Universității «Ovidius» din Constanța, prin intermediul inculpatului Tala Stere, a pretins de la o persoană suma de 4.000 de euro pentru a-i pune la dispoziție, cu anticipare, subiectele la disciplinele de concurs la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie, astfel încât o candidată să fie admisă în mod fraudulos la această facultate“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii