Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ar fi lovit un poliţist cu maşina Vladimir Florian Marin, condamnat definitiv

ro

31 Mar, 2016 00:00 2469 Marime text

 
Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au admis apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, de apelantul parte civilă Marian Nicolae Badea şi de apelantul Vladimir Florian Marin împotriva sentinţei penale pronunţate de Judecătoria Constanţa.
 
Astfel, judecătorii constănţeni au desfiinţat în parte sentinţa penală pronunţată de Judecătoria Constanţa şi, rejudecând, au dispus reducerea cuantumului pedepsei aplicate lui Vladimir Florian Marin, de la doi ani de închisoare, la un an şi patru luni.
 
„Aplică inculpatului Marin Vladimir Florian pedeapsa cea mai grea, de un an şi patru luni de închisoare, la care se adaugă un spor de patru luni de închisoare, în final, inculpatul Marin Vladimir Florian execută pedeapsa de un an şi opt luni de închisoare. Pedeapsa se execută în regim de deţinere conform art. 60 Cod penal“, potrivit minutei.
 
„Majorează cuantumul daunelor morale la care a fost obligat inculpatul Marin Vladimir Florian către partea civilă Badea Marian Nicolae, de la 4.000 de lei la 8.000 de lei. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei primei instanţe dacă nu sunt contrare prezentei decizii“, conform minutei.
 
Decizia este definitivă.
 
Reamintim că Marin Vladimir Florian şi-ar fi parcat maşina pe plajă, iar la faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă, formată dintr-un poliţist şi un jandarm, care a identificat lângă maşină un bărbat. El le-ar fi dat oamenilor legii date false despre identitatea sa. Ulterior, poliţistul Marius Marian Badea i-ar fi solicitat bărbatului să scoată autoturismul de pe plajă, dar, constatând că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, agentul s-a urcat la volan, cu bărbatul respectiv în dreapta sa.
 
După ce ar fi scos maşina de pe plajă, poliţistul ar fi coborât, ar fi rămas lângă portieră şi i-ar fi solicitat bărbatului actele de identitate. Acesta ar fi pretins că se uită în torpedou, însă, la un moment dat, ar fi sărit pe scaunul din stânga, ar fi pornit maşina şi s-ar fi pus în mişcare cu viraj la stânga.
 
Pentru a nu fi lovit, poliţistul s-ar fi urcat pe marginea portierei din stânga-faţă şi s-ar fi prins cu mâna dreaptă de stâlpul dintre uşi, iar cu mâna stângă a apucat portiera care era deschisă. După câţiva metri, la un viraj dreapta, poliţistul ar fi sărit în picioare şi ar fi fost acroşat cu portiera la şold şi la mâna dreaptă, fără să fie însă rănit.
 
Şoferul în cauză şi-ar fi continuat deplasarea, iar după circa un kilometru, ar fi lovit un stâlp, unde a fost prins.
 
Poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale l-au identificat, marţi, în jurul orei 22.30, pe raza oraşului Ovidiu, pe Vladimir Florian Marin, în vârstă 32 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanţa a emis un mandat de executare de un an şi opt luni de închisoare pentru „săvârşirea infracţiunii de ultraj şi infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere“. Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii