Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ar fi lovit cu maşina un poliţist de frontieră Gheorghe Luigi Codoi, condamnat la ani grei de închisoare

ro

22 Apr, 2016 00:00 1749 Marime text

 
Magistraţii Tribunalului Constanţa au dispus condamnarea lui Gheorghe Luigi Codoi la pedeapsa de 12 ani, trei luni şi 221 de zile de închisoare. Codoi a fost trimis în judecată după ce ar fi lovit cu maşina un poliţist de frontieră.
 
„Revocă beneficiul liberării condiţionate pentru restul de pedeapsă de 221 de zile de închisoare rămas neexecutat din pedeapsa de doi ani şi o lună închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 2461/18.11.2011 a Judecătoriei Medgidia şi dispune adăugarea acestui rest la pedeapsa de 12 ani şi trei luni de închisoare. În final, inculpatul Codoi Gheorghe Luigi execută pedeapsa de 12 ani, trei luni şi 221 de zile de închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66, alin. 1, lit. a şi b - Cod penal pe o perioadă de patru ani după executarea pedepsei principale“, se arată în minuta judecătorilor.
 
Totodată, magistraţii au dispus menţinerea măsurii preventive a arestului la domiciliu luate faţă de Gheorghe Luigi Codoi şi au dedus din pedeapsa aplicată perioada reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu, cu începere de la data de 17 martie 2015 la zi.
 
Judecătorii constănţeni l-au obligat pe Codoi la plata către partea civilă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generală Regională Vamală Galaţi, Biroul Vamal de Frontieră Constanţa a sumei de 17.380 de lei, reprezentând despăgubiri civile. De asemenea, s-a dispus confiscarea, în folosul statului, „a autoturismului marca Chrysler, model Voyager, de culoare vişiniu închis, cu două portiere în faţă şi două uşi glisante în locul portierelor din spate, înmatriculat în Republica Bulgaria“.
 
Gheorghe Luigi Codoi a fost obligat şi la plata sumei de 4.500 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în folosul statului. Decizia nu este definitivă.
 
Reamintim faptul că Gheorghe Luigi Codoi a fost trimis în judecată după ce ar fi lovit cu maşina un poliţist de frontieră. În timpul unei misiuni specifice derulate de poliţiştii de frontieră, Codoi, aflat la volanul unui autoturism, nu s-ar fi supus somaţiilor legale prin voce, ar fi efectuat manevre bruşte înainte şi viraj stânga, acroşându-l cu portiera pe unul dintre poliţiştii de frontieră aflaţi în misiune. Acesta a căzut pe pavelele de ciment ale parcării în care avea loc acţiunea. În consecinţă, poliţiştii au folosit armamentul din dotare, în conformitate cu prevederile legale, asupra anvelopelor autoturismului.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii