Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ar fi înşelat pensionari din Constanţa prin metoda „Accidentul“ Trei persoane în arest la domiciliu, una sub control judiciar

ro

23 Mar, 2016 00:00 1354 Marime text

 
Magistraţii Judecătoriei Constanţa au constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu luate faţă de Valentin Ungureanu, Elena Cătălina Ştefan şi Laurenţiu Păun, precum şi legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar luate faţă de Marinela Labă, pe care le menţin. De asemenea, judecătorii constănţeni au respins ca neîntemeiată cererea formulată de Laurenţiu Păun de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu şi cererea de modificare a conţinutului măsurii arestului la domiciliu.
 
Decizia nu este definitivă.
 
Cei patru sunt bănuiţi de comiterea infracţiunilor de înşelăciune prin metoda „Accidentul“. Prejudiciul total creat prin comiterea celor 23 de fapte se ridică la aproximativ 370.000 de lei.
 
Amintim că o grupare organizată a fost anihilată de poliţişti, la Constanţa, anul trecut. După mai multe filaje şi strângere de date şi de informaţii, poliţiştii din cadrul IPJ Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz, au organizat, la începutul lunii martie 2015, un flagrant în zona Rovere, pe bulevardul Tomis din Constanţa. Aşa au fost prinşi indivizii care ar fi stors de bani mai mulţi pensionari din Constanţa.
 
Anchetatorii i-au surprins atunci în flagrant pe Robert Constantin Avram, de 29 de ani, din Feteşti, fără ocupaţie, pe Ion Sîmpetru, de 43 de ani, din Brăila, fără ocupaţie, pe Alin-Adrian Luca, de 28 de ani, din Brăila, fără ocupaţie, pe Laurenţiu Păun, de 33 de ani, din Brăila, fără ocupaţie, cu antecedente penale, care ar fi avut asupra lor 37.500 de lei şi 500 de dolari, stabilindu-se că banii ar fi provenit din comiterea infracţiunii de înşelăciune prin metoda „Accidentul“ asupra persoanei vătămate G.M., din Constanţa.
 
Fiind extinse cercetările, au mai fost depistaţi şi Valentin Ungureanu, de 25 de ani, din Medgidia, fără ocupaţie, Elena Cătălina Ştefan, de 30 de ani, din Brăila, fără ocupaţie, Marilena Labă, de 37 de ani, din satul Piatra, comuna Mihail Kogălniceanu, fără ocupaţie, iar cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare în apartamentul în care Robert Constantin Avram, Elena Cătălina Ştefan şi Valentin Ungureanu locuiau fără forme legale s-ar fi găsit 28.000 de lei şi 1.550 de euro, precum şi aparatură electronică şi electrocasnică. Se pare că acestea provin din sumele de bani cu care ar fi fost înşelate cinci părţi vătămate, fapte ce ar fi fost comise în perioada 2 - 5 martie a anului 2015.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii