Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ar fi dat „ţeapă“ cu terenuri Constantin Bărnescu, eliberat condiţionat din Penitenciarul Poarta Albă

ro

15 Dec, 2015 00:00 2925 Marime text


Magistraţii Tribunalului Constanţa au respins, ieri, ca nefondată, contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Constanţa împotriva sentinţei penale a Judecătoriei Medgidia privind liberarea condiţionată a lui Constantin Bărnescu. Decizia este definitivă.
 
În data de 21 octombrie, magistraţii de la Judecătoria Medgidia au admis „propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor din cadrul Penitenciarului Poarta Albă privindu-l pe condamnatul Bărnescu Constantin“. Astfel, judecătorii constănţeni au dispus punerea în libertate a lui Constantin Bărnescu. DNA Constanţa a depus contestaţie împotriva deciziei Judecătoriei, însă Tribunalul Constanţa a respins-o, ieri, ca nefondată.

Deferit Justiţiei pentru tentativă la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi uz de fals

Reamintim că, în anul 2010, Anastase Marius Constantinide, Marilena Pufleanu, Alexandru Mihalache şi Constantin Bărnescu au fost trimişi în judecată pentru „tentativă la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi uz de fals“.
 
În rechizitoriul întocmit atunci, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: „În perioada mai-iunie 2009, inculpaţii Constantinide Anastase Marius, Pufleanu Marilena, Mihalache Alexandru şi Bărnescu Constantin, folosind înscrisuri oficiale falsificate pe care le-au prezentat la notar, au încercat să încheie un contract de vânzare-cumpărare a unui teren situat în Bucureşti, în suprafaţă de 3.125,17 mp şi cu o valoare de 1.409.869 de euro, fără ca proprietarii terenului să aibă cunoştinţă despre această vânzare“.
 
„În concret, contractul urma să fie încheiat în formă autentică, vânzători fiind proprietarii terenului, reprezentaţi de inculpatul Constantinide Anastase Marius, printr-o procură falsificată, iar cumpărător fiind inculpatul Bărnescu Constantin“, mai spuneau procurorii.
 
În acest scop, „inculpaţii Mihalache Alexandru şi Pufleanu Marilena au prezentat unui notar public din Constanţa mai multe înscrisuri oficiale falsificate, respectiv actele de proprietate asupra terenului respectiv, precum şi o procură specială prin care inculpatul Constantinide Anastase Marius ar fi fost împuternicit de către proprietari să încheie contractul de vânzare-cumpărare în numele lor.
Ca urmare a plângerii formulate de către proprietarul terenului, contractul nu a mai fost încheiat“.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti

În septembrie 2014, magistraţii i-au condamnat pe inculpaţi. Astfel, Anastase Marius Constantinide, Marilena Pufleanu şi Gelu Marius Văduva au fost condamnaţi la câte trei ani şi două luni de închisoare cu executare şi încă doi ani sub supraveghere, cu interzicerea mai multor drepturi, Alexandru Mihalache - doi ani şi o lună de închisoare cu executare şi încă doi ani sub supraveghere judiciară, iar Constantin Bărnescu - şase ani şi trei luni de închisoare (pedeapsa fiind contopită cu o alta, impusă de Tribunalul Constanţa, pentru fapte similare).
 
Mai mult, pe lângă pedeapsa privativă de libertate, magistraţii le-au impus celor cinci constănţeni să achite şi o despăgubire materială de 1,41 de milioane de lei proprietarilor terenului respectiv, Georges şi Ionica Saikaly.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii