Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajaţi ai ROMATSA Constanţa, anchetaţi

ro

23 Jan, 2016 00:00 3123 Marime text
Corpul de Control al premierului Dacian Cioloş a cerut procurorilor să efectueze o anchetă la ROMATSA Constanţa. În valul anchetei intră zeci de controlori de trafic şi personal tehnic. Ancheta cuprinde perioada 2011-2013.
 
Odată ce ancheta a fost demarată, la sfârşitul anului trecut, angajaţii ROMATSA Constanţa sunt chemaţi la audieri de poliţişti, pentru a afla cum au folosit banii daţi de angajator pentru „destresarea“ lor.
 
Totul a început când angajaţii ROMATSA primeau bilete pentru a-şi efectua concediile de odihnă în diverse staţiuni. Numărul de zile și cuantumul sumelor sunt prevăzute prin lege și prin contractul colectiv de muncă. În cazul controlorilor de trafic aerian, perioada de vacanță suplimentară se numește concediu de recuperare psihologică, iar în cazul meteorologilor, al personalului de telecomunicații și al celui tehnic, concediu de odihnă suplimentar.
 
Se pare însă că angajaţii ar fi găsit o metodă prin care să încaseze banii fără a se mai duce în staţiuni să se relaxeze, spune procurorul Sadâc Zafer. În vizor ar fi implicate şi două agenţii de turism (un soi de firme de apartament ilegale), prin care angajaţii şi-ar fi recuperat banii plătiţi de angajator pentru relaxarea subalternilor şi ar fi vorba despre aproximativ un milion de lei.
 
Din câte se pare, situaţii similare s-ar regăsi la Târgu Mureş şi la Bucureşti, angajaţii ROMATSA fiind chemaţi la audieri de la finele anului 2015.
 
Potrivit unor surse, şi angajații ROMATSA Constanţa sunt chemaţi de polițiști la audieri. Se pare că până în acest moment nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii