Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Andrei Bodean, de la DNA Constanţa, a trimis în judecată un mason? Sorin Şandru, în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel

ro

20 Feb, 2016 00:00 6694 Marime text
Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a avocatului Sorin Şandru, din Baroul Constanţa, suspectat de trafic de influenţă şi de spălare a banilor. Potrivit unor surse, Sorin Şandru a fost consilier juridic la Petromidia şi ar fi condus Loja „Colosseum“.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, „în luna iulie 2014, inculpatul Şandru Sorin a pretins de la o persoană (martor denunţător) suma de 40.000 de lei, în schimbul folosirii influenţei pe care afirma că o are asupra primarului unui oraș de pe raza judeţului Constanţa și asupra mai multor funcţionari din cadrul acelei instituţii publice“.
 
Totodată, „inculpatul a promis că va determina persoanele abilitate să efectueze la timp plata unor sume de bani către biroul martorului denunţător, în temeiul unui contract de consultanţă încheiat de acesta cu instituţia publică respectivă“.
 
„Pentru a disimula provenienţa ilicită a sumei de 40.000 de lei, pretinsă pentru traficarea influenţei, inculpatul Șandru Sorin a încheiat cu martorul denunţător un contract fictiv de asistenţă juridică, care a creat aparenţa mincinoasă a unei origini licite a sumei respective“, mai arată procurorii.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, a Departamentului de Informaţii și Protecţie Internă și a Direcţiei Generale Anticorupţie.

Citeşte şi

Informaţii „FIERBINŢI“ dintr-un dosar încă SECRET
DNA Constanţa cere Curţii Supreme arestarea avocatului Sorin Şandru (document)

  
Judecătorul Cătălin Jigău l-a trimis acasă pe avocatul Sorin Şandru, reţinut de DNA Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii