Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Andi Sergiu Babinciuc cere să fie pus în libertate (referat propunere arestare)

ro

31 Aug, 2016 00:00 2832 Marime text
 

Tânărul afacerist Andi Sergiu Babinciuc, de 26 de ani, din Constanţa, cere magistraţilor din cadrul Tribunalului Constanţa înlocuirea măsurii arestării preventive. Dosarul a fost înregistrat luni, iar judecătorii din Constanţa vor lua o decizie în acest sens în data de 8 septembrie.
 
Babinciuc se află în arest din data de 22 iulie. El este cercetat de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa pentru evaziune fiscală, spălare de bani (două infracţiuni) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Conform DNA, „începând cu anul 2011, un grup de firme controlate de către membrii familiei Babinciuc şi de apropiaţi de-ai acestora au constituit un circuit financiar fictiv al cărui scop l-a reprezentat fraudarea bugetului de stat prin rambursări ilegale de TVA, urmate de operaţiuni de transfer al sumelor având o provenienţă ilicită către beneficiarii finali şi de retragerea de către aceştia, în numerar, a fondurilor astfel fraudate“.
 
Potrivit procurorilor, „în cursul anului 2012, un grup de firme controlate de către inculpatul Babinciuc Andi Sergiu au constituit un circuit financiar fictiv al cărui scop l-a reprezentat fraudarea bugetului de stat prin rambursări ilegale de TVA, urmate de operaţiuni de transfer al acestor sume către beneficiarii finali şi de retragerea de către aceştia, în numerar, a fondurilor respective“.
 
„Într-unul dintre cazuri, inculpatul a stabilit cu rea-credinţă cuantumul taxei pe valoare adăugată aferentă unei achiziţii aparent efectuate de către una dintre firmele sale de tip «fantomă» și, ulterior, a obţinut în mod fraudulos rambursarea de la bugetul consolidat al statului a sumei de 775.295 de lei. De asemenea, în același context, inculpatul Babinciuc Andi Sergiu a retras din contul aceleiași societăți suma totală de 1.575.735 de lei, despre care ştia că provenea din săvârşirea unor infracţiuni, utilizând în acest scop aparenţa mincinoasă privind existenţa unor contracte de împrumut din care rezulta că anterior își creditase propria firmă.
 
La data 7 iulie 2016, în condițiile desfășurării cercetărilor în prezenta cauză, inculpatul a falsificat un înscris sub semnătură privată, denumit «împuternicire», prin atestarea în cuprinsul său a unor fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului, după care a încredinţat documentul respectiv unei persoane care urma să fie audiată de către procurorii Anticorupție“, arată DNA.

Citeşte şi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii