Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ancheta a costat 30 de miliarde de lei vechi. Un nou termen în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa (rechizitoriu)

ro

05 Sep, 2016 00:00 3211 Marime text
Corina Cornelia Dăescu, judecător al Curţii de Apel Bucureşti, va redeschide azi dosarul Retrocedărilor din Constanţa. Şedinţa de azi a fost programată în vederea audierii părţilor pentru declaraţii suplimentare.
 
Numărul termenelor acordate în cauză se apropie de 100.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Curţii de Apel Bucureşti în octombrie 2008 de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Magistraţii acuză 37 de persoane în legătură cu presupusa restituire şi atribuire aparent nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.
 
Ancheta a costat statul 30 de miliarde de lei vechi.
 
Procesul a fost repartizat, iniţial, completului de judecată cârmuit de actuala şefă a Curţii de Apel Bucureşti, Lia Savonea (noiembrie 2008 - februarie 2010), după care a ajuns pe masa Elenei Ursulescu (martie 2010 - octombrie 2013), în prezent pensionată. Ulterior, procesul a fost condus de Stan Mustaţă (condamnat pentru presupusa comitere a unor fapte de corupţie), dar şi de Florică Duţă. În prezent, magistratul învestit cu soluţionarea celebrei cauzei este Corina Cornelia Dăescu.
 
Rechizitoriul poate fi citit integral accesând secţiunea „Documente”.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fani 05 Sep, 2016 09:07 Cea mai buna dovada ca magistratii de tipul acesta sunt cei mai mari vinovati de halul in care a ajuns biata noastra tara . 100 de termene de luat la misto, ca si solicitarile de precizari dela Ministere despre statutul juridic al "proprietatii publice " (art.136 din Constitutie n-au aflat de el ?). Cat despre expertize ,oricate s-ar solicita, mereu vor fi niste diferente (asta de frica sa nu fie condamnati ptr.furtul unui bou cand de fapt ar fi furat un ou)...Toate acestea ce dracu demonstreaza ,decat bataie de joc ?