Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„„Americanul” a fost condamnat Patru luni de închisoare pentru dare de mită şi opt luni pentru conducere fără permis

ro

07 Nov, 2013 00:00 1977 Marime text
Elvis Memet, zis şi „Americanul”, de 37 de ani, din Constanţa, judecat pentru dare de mită şi conducere fără permis, a fost condamnat. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa spun că, în august 2012, „Americanul” a provocat un accident rutier uşor. Cu ocazia soluţionării dosarului, la Serviciul Rutier, continuă procurorii, Elvis Memet i-ar fi promis poliţistului care se ocupa de cauză suma de 200 de dolari cu scopul de a sista cercetările referitoare la posibila contrafacere a permisului său de conducere şi a cardului de identitate, ambele emise de autorităţile americane ale statului New York

Ieri, Tribunalul Constanţa a decis ca bărbatul să execute pedeapsa de 4 luni de închisoare pentru dare de mită şi alte opt luni pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. Instanţa a contopit cele două pedepse, hotărând ca bărbatul să o execute pe cea mai grea, respectiv 8 luni de detenţie. De menţionat că Tribunalul Constanţa a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata termenului de încercare de 2 ani şi 8 luni, termen compus din durata pedepsei, la care se adaugă intervalul de timp de 2 ani. Aceeaşi instanţă a dispus confiscarea sumei de 200 de dolari SUA. Decizia Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, la data de 26 august 2012, „Americanul” a fost implicat într-un accident rutier uşor pe raza municipiului Constanţa, când nu ar fi respectat semnificaţia indicatorului STOP. „Cu ocazia soluţionării dosarului de tamponare la Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, când agentul de poliţie rutieră îi comunicase că permisul său de conducere şi cardul de identitate, ambele emise de autorităţile americane ale statului New York, par a fi contrafăcute, învinuitul (n.r. Elvis Memet) i-ar fi promis remiterea unei sume de bani, cu scopul de a sista cercetările referitoare la posibila contrafacere a celor două documente. Întrucât agentul de poliţie rutieră a sesizat organele de urmărire penală cu un denunţ, la data de 3 septembrie 2012, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa l-au prins în flagrant pe învinuit în timp ce îi oferea agentului de poliţie rutieră denunţător suma de 200 de dolari SUA, pentru a-l determina să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu în mod corespunzător şi să nu continue investigaţiile penale în legătură cu suspiciunea de falsificare a cardului de identitate şi a permisului de conducere”, au conchis organele de anchetă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ARPAD 08 Nov, 2013 09:17 JAVRE. NICI NU AVEA PERMIS