Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenda penala pentru trafic de droguri

ro

05 Sep, 2009 03:32 2507 Marime text

Procurorii DIICOT Constanţa au finalizat ancheta în cazul lui Stelian Nurciu, un farmacist cercetat pentru trafic de droguri, după ce a vândut Regenon fără reţetă.

Pentru că a cooperat cu anchetatorii, a avut o atitudine sinceră, a recunoscut şi a regretat fapta şi se afla la primul conflict cu legea penală, tânărul s-a ales doar cu o amendă penală în valoare de 300 de lei. În aceste condiţii, dosarul nu va mai fi trimis în instanţă. Problemele lui Nurciu cu DIICOT-ul au început după ce avocatul unui sportiv depistat cu o cutie de Regenon asupra sa a vrut să dovedească faptul că medicamentul, care conţine substanţa activă amfepramonă, înscrisă în tabelul drogurilor de risc, poate fi procurat cu uşurinţă de la farmacie. Din nefericire pentru studentul aflat în ultimul an la Facultatea de Farmacie, acesta i-a căzut în capcană şi, pe 8 iulie 2009, i-a vândut avocatului din cadrul Baroului Bucureşti o cutie de Regenon, deşi acesta nu avea eliberată nicio reţetă medicală în acest sens. Procurorii DIICOT Constanţa s-au autosesizat în acest caz, iar Stelian Nurciu a fost chemat la audieri, şi-a recunoscut fapta şi a dat dovadă de sinceritate pe parcursul cercetărilor. Pentru că se afla la primul conflict cu legea penală şi pentru că nu a săvârşit cu intenţie traficul de droguri, tânărul a scăpat ieftin. Alături de el, a fost cercetată şi o altă farmacistă, de 70 de ani, aflată într-o situaţie identică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 05 Sep, 2009 17:10 Sunt si eu student la ultimul an la facultatea de farmacie la TG. Mures . Nu a fost frumos din partea avocatului ca i-a intins o capcana colegului meu. Regulile sunt aberante. Ampfepramona este pe lista stupefiantelor, iar sibutramina (are efect asemanator, anorexigen)nu. Tabletele de codeina se elibereaza doar pe baza de reteta verde, dar tabletele Calmant forte (care contin cu cinci grame mai multa codeina plus fenobarbital) fara reteta.