Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambarcatiunea achizitionata de la nemti, inaugurata de chestorul Aurel Neagu

ro

08 May, 2004 00:00 1016 Marime text

Mijloc de mobilitate navala performant pentru politistii de frontiera

Nava "General de divizie Paraschiv Vasilescu" va participa, in perioada 6-8 iunie, la un exercitiu multinational organizat de Garda de Coasta a Turciei * Echipajul a fost instruit in Germania, unde s-au efectuat teste, probe si exercitii cu nava in stationare si in mars # In prezent, la nivelul Politiei de Frontiera Romane, pentru supravegherea Marii Negre, exista in dotare 16 vedete maritime de interventie cu o vechime cuprinsa intre 15 si 30 de ani * De la inceputul anului 2002 si pana in prezent, au fost cumparate din strainatate 69 de nave * Pe parcursul urmatorilor ani vor mai fi achizitionate inca noua nave

In prezenta inspectorului general al Politiei de Frontiera Romane, chestor principal Aurel Neagu, politistii de frontiera constanteni au inaugurat, ieri, darea in exploatare a navei maritime de patrulare "General de divizie Paraschiv Vasilescu". Vasul a intrat in dotarea Politiei de Frontiera Romane la sfarsitul anului trecut si a fost achizitionat de la Ministerul Federal de Interne din Germania. In cadrul festivitatilor de ieri, reprezentantii Politiei de Frontiera au organizat o demonstratie la care au participat politisti de frontiera si jurnalisti. Pentru ca cei prezenti sa constate singuri diferenta dintre o nava care se afla de 30 de ani in dotarea PF si cea noua, participantii la actiune au iesit in larg cu ambele ambarcatiuni. Dupa acest eveniment, reprezentantii Politiei de Frontiera au organizat o conferinta de presa. Potrivit chestorului principal Aurel Neagu, cu ajutorul acestei ambarcatiuni se va extinde zona de executare a misiunilor, pentru indeplinirea atributiilor ce-i revin Politiei de Frontiera Romane de asigurare a intereselor statului roman, in zona contigua si in zona economica exclusiva. In alta ordine de idei, una dintre misiunile viitoare ale navei va fi participarea la exercitiul multinational organizat de Garda de Coasta a Turciei, in perioada 6-8 iunie, in marea teritoriala a acestei tari. Exercitiul are ca obiectiv verificarea modului de cooperare si coordonare in situatii de cautare si salvare pe mare si de combatere a migratiei ilegale intre autoritatile de frontiera ale tarilor riverane Marii Negre. Chestorul Aurel Neagu a mai spus ca in prezent, la nivelul Politiei de Frontiera Romane, pentru supravegherea Marii Negre, exista in dotare 16 vedete maritime de interventie cu o vechime cuprinsa intre 15 si 30 de ani care nu mai corespund din punct de vedere tehnic, dar cu care politistii de frontiera au desfasurat actiuni operative importante. Totodata, acesta a mentionat ca, de la inceputul anului 2002 si pana in prezent, au fost achizitionate 69 de nave, iar pe parcursul urmatorilor ani vor mai fi cumparate inca noua ambarcatiuni.

Echipajul romanesc a fost pregatit in Germania

Pentru a se obisnui cu caracteristicile acestei nave, in cursul anului trecut, timp de trei saptamani, o delegatie a Politiei de Frontiera, formata din echipajul navei maritime de patrulare tip P-157 si o echipa de service, a participat in cadrul Politiei Federale de Frontiera Germane, respectiv Serviciul Federal pentru Protectia Frontierelor Maritime din localitatea Neustadt din Germania, la activitatea de scolarizare si instruire privind conducerea, manevrarea, exploatarea si intretinerea navei. Activitatea de instruire a membrilor echipajului si echipei de service s-a desfasurat conform programului stabilit initial de partea germana, pe trei grupe de instruire, la sfarsitul timpului prevazut partea germana apreciind in mod deosebit nivelul de pregatire al romanilor. De asemenea, echipajul navei a efectuat receptia inventarelor de punte, masini, piese de schimb si documentatia navei. Totodata, politistii de frontiera au executat probe, exercitii si teste cu nava in stationare si in mars, in zona de competenta a Politiei Federale de Frontiera Germane, din Marea Baltica. In alta ordine de idei, tot in aceasta perioada au avut loc si semnarea documentelor de predare-primire a navei, intre reprezentantii Ministerului Federal de Interne German si cei ai Inspectoratului General al Politiei de Frontiera Romane, schimbarea pavilionului german al navei cu cel roman, precum si dezvelirea numelui si numarului navei, respectiv "General de divizie Paraschiv Vasilescu". Conform politistilor de frontiera, acest nou mijloc de mobilitate navala performant ii va ajuta sa-si indeplineasca misiunile specifice in marea teritoriala, zona contigua si zona economica exclusiva a Romaniei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii