Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:45 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amânare de pronunţare în dosarul lui Sorin Strutinsky (rechizitoriu + referat DNA)

ro

17 Oct, 2015 00:00 936 Marime text
Vineri, la Tribunalul Constanţa, a avut loc un nou termen în dosarul în care Sorin Gabriel Strutinsky este acuzat de patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, dar şi de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
Judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, învestit cu soluţionarea cauzei, a decis, ieri, că, pe data de 19 octombrie, se va pronunţa asupra legalităţii şi temeiniciei măsurii controlului judiciar, sub care se află omul de afaceri anterior menţionat.
 
În cauză, Strutinsky a fost deferit Justiţiei, conform surselor noastre, de Gheorghe Popovici, fost procuror din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa, actualul şef în Direcţia Naţională Anticorupţie. În acest dosar, numele omului de afaceri Dorin Lazia a fost vehiculat ca fiind presupusul denunţător.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre - Constantinescu (document)

 
Într-o altă cauză, Strutinsky este cercetat tot sub control judiciar de Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, alături de Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa. Mazăre este acuzat că ar fi luat mită 9 milioane de euro, cu ajutorul omului de afaceri, de la societăţi comerciale pe care le-ar fi sprijinit în obţinerea de autorizaţii, respectiv câştigarea unor licitaţii.

Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii