Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Radu ramane in arest

ro

17 Aug, 2002 00:00 846 Marime text

Desi are trei avocati, a mai primit inca 25 de zile

Dupa indelungi audieri, in prezenta celor trei aparatori alesi de tatal invinuitului, printre care si renumita avocata Paula Iacob, procurorii constanteni au dispus, ieri, prelungirea mandatului de arestare preventiva cu inca 25 de zile pe numele lui Alexandru Radu * Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, Cristian Deliorga, a declarat ca mijloacele de proba au indicat prezenta exclusiva a invinuitului la locul crimei, in momentul in care fapta a fost savarsita * Tatal invinuitului sustine, sus si tare, ca fiul sau este nevinovat

Dupa indelungi audieri, in prezenta celor trei aparatori alesi de tatal invinuitului, printre care si renumita avocata Paula Iacob, Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta a dispus, ieri, prelungirea mandatului de arestare preventiva cu inca 25 de zile pe numele acestuia. Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, Cristian Deliorga, a declarat ca s-a luat aceasta masura pe baza probelor existente la dosar. Acesta a mai spus ca din probele administrate de procurori in timpul urmaririi penale, declaratii ale martorilor, expertize medico-legale, tehnico-stiintifice si dactiloscopice s-a stabilit ca infractiunea exista. De asemenea, el a mentionat ca mijloacele de proba au indicat prezenta exclusiva a invinuitului la locul crimei, in momentul in care fapta a fost savarsita. Reprezentantii acestei institutii nu au precizat cati martori au fost audiati pana in prezent, dar au confirmat prezenta amprentelor inculpatului pe probele aflate la dosar. Totodata, procurorii au spus ca rezultatele analizelor toxicologice nu au sosit de la Medicina Legala, dar din probele administrate si din declaratia lui Alexandru Radu a rezultat ca acesta a consumat bauturi alcoolice in seara respectiva.

O imaginatie bogata si tot felul de variante care nu corespund

In alta ordine de idei, tatal invinuitului, Alexandru Dumitru Radu, prezent pe holurile Parchetului constantean, a declarat ca va ajunge pana la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, in situatia in care nu se va face dreptate in acest caz. El a sustinut in continuare ca fiul sau este nevinovat si i-a acuzat pe procurori ca nu iau in considerare si alta varianta in afara aceleia ca fiul sau a comis crima. In urma cu cateva zile, acesta mai declarase ca un politist din localitatea Eforie care este implicat in asasinarea nurorii sale se ocupa de cercetarea cazului. In legatura cu aceasta problema, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, Cristian Deliorga, a declarat: "Ipoteza implicarii unui politist din Eforie in acoperirea adevaratului asasin este exclusa, deoarece generalul Traian Jipa a spus ca cercetarile in acest caz sunt realizate exclusiv de catre ofiteri din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Constanta". Alexandru Radu nu-si recunoaste fapta si sustine in continuare ca este nevinovat. El este acuzat de catre procurori de omor deosebit de grav, deoarece si-a ucis sotia, respectiv pe Cristina Radu, in varsta de 25 de ani, fiica viceprimarului din localitatea Eforie Sud, desi stia ca aceasta este insarcinata in luna a doua. In cazul in care Alexandru Radu va fi gasit vinovat, risca o pedeapsa cuprinsa intre 15 si 25 de ani de inchisoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii