Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:38 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A ajuns după gratii Al 15-lea suspect de înşelăciuni prin metoda „Accidentul“ a fost prins

ro

24 Aug, 2015 00:00 1262 Marime text
Poliţiştii din Constanţa au efectuat, acum trei zile, 12 percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 140.000 de lei, săvârşind înşelăciuni prin metoda „Accidentul“. În fapt, au fost efectuate 11 percheziţii în municipiul Constanţa şi una în Penitenciarul Poarta Albă. Poliţiştii au vizat mai multe persoane, care, în perioada iunie - august 2015, ar fi înşelat mai mulţi cetăţeni din Constanţa. În total au fost aduse la audieri 25 de persoane. Opt au fost aduse la interogatoriu din penitenciar, unde se aflau pentru furt, înşelăciune, tentativă de omor şi clonare de carduri.
 
Dintre cei 25, doar pentru 15 s-a făcut propunerea de arestare preventivă. Dintre aceştia, o persoană nu a putut fi reţinută, deoarece se sustrăgea. Nu a făcut-o însă pentru mult timp, deoarece poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Constanţa au reuşit să o depisteze şi să o încarcereze. Surse din cadrul anchetei ne-au dezvăluit că numele său este Mustafa Elvis, în vârstă de 32 de ani. Pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. El este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de grup infracţional organizat şi înşelăciune. Mustafa Elvis a fost dus la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IJP Constanţa.
 
Mai exact, persoanele încarcerate ar fi recrutat şi ţinut legătura cu apropiaţi (prieteni sau rude), pe care îi trimiteau la victime („săgeţi“) să ridice banii şi bunurile provenite din înşelăciune. S-au reţinut o infracţiune de grup organizat şi 23 de infracţiuni de înşelăciune. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 72.000 de lei, 16.000 de euro şi 300 de dolari.
 
Vă reamintim că, în acest caz, una dintre victime a fost mama deputatului constănţean Varol Amet, din partea Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România. Ea fusese sunată de o persoană necunoscută, care i-a spus că fiul ei a provocat un accident rutier şi are nevoie de ajutor financiar. Sub impactul emoţional, femeia s-a lăsat păcălită.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii