Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:20 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceristul Pufleanu, invingatorul instantelor

ro

03 May, 2010 03:24 6984 Marime text
cap_1.jpgGheorghe Pufleanu a câştigat procesele intentate IPJ Constanţa şi IPJ Tulcea

Recent propus pentru arestare, suspectat de implicare în contrabanda cu alcool pe piaţa din Argeş, afaceristul Gheorghe Pufleanu a repurtat o primă victorie asupra instanţelor argeşene, obţinând în instanţă respingerea propunerii de arestare formulată de procurori pe numele său. Cel puţin până la o eventuală admitere a recursului Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, succesul lui Pufleanu în instanţele argeşene rămâne o certitudine. Totuşi, este de menţionat faptul că aceasta nu a fost singura victorie înregistrată de cunoscutului afacerist în instanţă, asupra autorităţilor. În 2008 şi 2009, Gheorghe Pufleanu s-a judecat, la Constanţa şi la Tulcea, cu inspectoratele de poliţie ale celor două judeţe, judecătorii stabilind, în ambele cazuri, că dreptatea se află de partea sa.

La rândul ei, societatea administrată de Pufleanu, asupra căreia s-a pus sechestru în dosarul contrabandei de alcool, SC Myt Dan Impex SRL, a fost implicată în mai multe procese aflate pe rolul instanţelor constănţene, printre ele numărându-se inclusiv litigii cu Primăria Constanţa, dar şi cu Ministerul de Finanţe, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală sau Direcţia Generală a Finanţelor Publice. Potrivit datelor oficiale, Gheorghe Pufleanu este administratorul SC Myt Dan Impex SRL Constanţa, al cărei unic asociat este Gheorghiţa Pufleanu, încă din 1999. Recent, în urma anchetei poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş, Pufleanu a ajuns din nou în atenţia opiniei publice. La sfârşitul săptămânii trecute, procurorii argeşeni au solicitat arestarea preventivă a lui Gheorghe Pufleanu, alături de alte persoane, printre care alţi doi constănţeni. Acuzaţiile aduse de anchetatori erau de „producere şi achiziţionare de alcool etilic din afara unui antrepozit fiscal în formă continuată" şi, respectiv, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. În ciuda dovezilor strânse timp de cinci luni de poliţiştii argeşeni sub coordonarea procurorilor şi a lucrurilor descoperite în urma zecilor de percheziţii domiciliare, efectuate în mai multe judeţe ale ţării, suspecţii au fost lăsaţi în libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

pufleanu_-_perchezitie_2.jpgLa judecată cu poliţiştii

În ceea ce-l priveşte pe Gheorghe Pufleanu, s-ar putea spune că nu este pentru prima dată când afaceristul intră în conflict cu autorităţile şi când câştigă în detrimentul acestora. În vara anului 2009, afaceristul a dat în judecată Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Tulcea. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Babadag, sub numărul 970/179/2009, obiectul dosarului fiind o plângere contravenţională. După mai multe amânări, în cele din urmă, Pufleanu a obţinut câştig de cauză în instanţă, iar procesul verbal prin care fusese sancţionat a fost anulat. Aceasta nu era, însă, pentru prima dată când Gheorghe Pufleanu câştiga în faţa poliţiştilor. Cu un an înainte, în 2008, acesta demarase o acţiune similară împotriva Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul Poliţiei Rutiere. Dosarul fusese înregistrat pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa, sub numărul 17062/212/2008. Cu un anume Vicenţiu Aurelian Vasea martor, Pufleanu a câştigat procesul cu poliţiştii constănţeni, iar instanţa i-a admis plângerea contravenţională.

Myt Dan Impex, urmărită de ghinion

Aşa cum menţionam anterior, nici SC Myt Dan Impex SRL, societatea pe care o administrează Gheorghe Pufleanu, nu se află la primul contact cu autorităţile. Însă, spre deosebire de administratorul său, societăţii nu i-a surâs mai deloc norocul prin instanţă. De-a lungul timpului, cel puţin zece procese în care Myt Dan Impex este parte au fost înregistrate la cele trei instanţe din Constanţa, Judecătorie, Tribunal şi Curte de Apel. Dincolo de obişnuitele somaţii de plată şi litigii de natură comercială cu alte societăţi, firma familiei Pufleanu s-a „războit" şi cu Municipiul Constanţa prin Primar şi Consiliul Local Constanţa. Litigiul s-a petrecut în 2007, când societatea a dat în judecată administraţia locală constănţeană. Procesul a durat câteva luni, însă, în cele din urmă, acţiunea Myt Dan Impex a fost respinsă ca inadmisibilă. Totuşi, după două luni, instanţa a admis cererea. Printre alte autorităţi pe care firma le-a chemat în judecată se numără şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa, Ministerul Finanţelor Publice - Comisia pentru Autorizarea Antrepozitelor Fiscale şi a Importatorilor de Produse Accizabile supuse Marcării şi, respectiv, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Totuşi, în niciunul din cele cinci procese pe care Myt Dan Impex le-a intentat autorităţilor, societatea nu a avut câştig de cauză, instanţa fie respingând acţiunile, fie luând act că firma şi-a retras acţiunea. În prezent, fabrica aparţinând SC Myt Dan Impex SRL, sediu „vizitat", de altfel, de mascaţii implicaţi în desfăşurarea percheziţiilor, a fost pusă sub sechestru. Rămâne de văzut dacă norocul îi va surâde lui Pufleanu şi la judecarea recursului privind arestarea sa preventivă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Maria 06 Feb, 2011 15:58 E uite cum au mai gasit ceva de scris romanii astia de la ziare. Machedonii sunt infractorii dar numai din momentul in care nu impart cu capetele constantene.......poveste veche,scenarii ieftine.......ceva noutati care sa ne uimeasca? Astia nu sunt infractori sunt descurcareti, povesti mai serioase dorim!