Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceristul emblemă şi poliţia constănţeană Prietenul lui Don Pedro se judecă pentru pensie

ro

16 Jul, 2011 00:00 5141 Marime text
4-Lotreanu.jpgComisarul-şef Dumitru Lotreanu, fostul şef pensionat al Secţiei 1 Poliţie, care era cunoscut drept apropiat al afaceristului emblemă al Constanţei, Petrică Iordache, se va prezenta în faţa magistraţilor Tribunalului Constanţa pe data de 27 iulie. Ex-poliţistul, al cărui fiu este cercetat în stare de libertate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, se judecă pentru pensie, socotind că i se cuvine o sumă mai mare. În aceste condiţii, comisarul-şef Lotreanu a dat în judecată ministerul.

Cazul a fost înregistrat pe data de 11 februarie la Secţia civilă a Tribunalului Constanţa. Dosarul are numărul 2680/118/2011, materia juridică fiind Asigurările sociale, iar obiectul cauzei fiind o contestaţie la decizia de pensionare. Alături de Dumitru Lotreanu, reclamant în proces este şi Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere. De partea cealaltă, rolurile pârâţilor le revin Ministerului Administraţiei şi Internelor, dar şi Casei de Pensii Sectoriale a Ministerului Administraţiei şi Internelor. După două termene la care dosarul a fost amânat, se aşteaptă ca procesul să fie reluat pe data de 27 iulie 2011, la completul LMV6 al Tribunalului Constanţa, de la ora 8.30. Cu imaginea mai degrabă şifonată, mai ales după pensionare, chiar de fiul său, Alexandru Cătălin Lotreanu, numele lui Dumitru Lotreanu, fost şef al Secţiei 1 Poliţie, a rămas în minţile constănţenilor ca urmare a episodului morţii afaceristului emblemă al Constanţei, Petrică Iordache, zis Don Pedro. Dincolo de faptul că fiul său a fost cel care a găsit trupul neînsufleţit al omului de afaceri, pe dig, în iulie 2007, este de menţionat că însuşi fostul comandant de poliţie a fost chemat să dea declaraţii în cazul decesului misterios al lui Don Pedro. Imediat după moartea fulgerătoare a lui Petrică Iordache, Dumitru Lotreanu a precizat că l-a cunoscut pe acesta la începutul anilor 1990, la circa trei ani după ce a venit în Constanţa. De altfel, acesta a precizat că, în calitate de comandant al Secţiei 1 Poliţie, a beneficiat de sprijinul uneia dintre afacerile lui Iordache.

Prietenia cu Petrică Iordache

Mai exact, la momentul respectiv, seniorul Lotreanu a explicat că Tipografia Muntenia, ce îi aparţinea lui Petrică Iordache, ar fi tipărit gratis 12 sau 14 volume de registre ce erau necesare pentru desfăşurarea activităţii secţiei de poliţie. Între timp, fiii săi s-au împrietenit cu băieţii lui Iordache. Aşa cum am precizat anterior, Cătălin Alexandru Lotreanu a fost cel care, împreună cu Renato, au descoperit trupul neînsufleţit al lui Petrică Iordache. „În dimineaţa de 7 iulie (n.r. 2007), m-a sunat Cătălin. (...) Oricum, m-am speriat văzând apelul şi am intuit că s-a întâmplat ceva. Fiul meu mi-a zis «tată, l-am găsit mort pe Petrică»", povestea fostul şef al Secţiei 1 în plină anchetă a morţii afaceristului. „Am întrebat unde este, când l-a găsit şi i-am zis să anunţe imediat poliţia, că vin şi eu. După care l-am sunat pe comisarul-şef Radu Ungureanu, şeful Poliţiei Municipiu, şi am pornit către locul unde fiul meu îmi explicase că s-a întâmplat nenorocirea", a mai declarat seniorul Lotreanu. De asemenea, acestea a respins ipoteza ca moartea lui Petrică Iordache, zis Don Pedro, să fi fost altceva decât un accident.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii