Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceristul care i-a şocat pe poliţişti cu faianţa „Swarowski" Cazul Pufleanu, pe picior de ducă la DNA

ro

03 Nov, 2011 01:00 4429 Marime text
cap_8.jpg„Tot ca amănunte de culise, vila lui Pufleanu are patru nivele, iar poliţiştii au fost şocaţi să vadă că faianţa din toalete era tapetată, toată, cu cristale Swarowski"

Supranumită „Operaţiunea alcoolul", în urma căreia Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş, lucrând pe scheme consfinţite DGA, a confiscat circa 80 de tone de alcool şi zeci de mii de pachete de ţigări, ancheta în care este vizat afaceristul constănţean Gheorghe Pufleanu şi în care, potrivit unor surse judiciare, particularul era doar la un pas de a fi trimis în judecată ar putea fi preluată de Direcţia Naţională Anticorupţie. Motivul? La estimarea pagubei ce ar fi fost produsă de fabricile de alcoole ale lui Pufleanu, procurorii piteşteni au ajuns la concluzia că aceasta ar depăşi suma de 1.000.000 de euro, prejudiciu care, potrivit legislaţiei în vigoare, atrage competenţa Anticorupţiei.

În aceste condiţii, dosarul ar putea fi declinat de procurorii Parchetului Tribunalului Argeş în favoarea anchetatorilor din cadrul Serviciului Teritorial Anticorupţie Piteşti al DNA, spun surse apropiate cazului. De menţionat că, încă din aprilie 2009, când magistraţii Judecătoriei Piteşti şi cei ai Tribunalului Argeş au respins propunerea procurorilor de arestare preventivă a lui Pufleanu şi a presupuşilor complici, aceştia sunt cercetaţi în stare de libertate. Foarte interesant, presa din zonă scria că operaţiunea de depistare a presupuselor infracţiuni comise de oamenii lui Pufleanu ar fi fost întocmită după metodele DGA, iar planul de acţiune ar fi fost aprobat de la nivelul cel mai înalt al IGPR şi MAI. Cotidianul „Jurnal de Argeş" scria, cu titlul de informaţii din interiorul anchetei, că dosarul a fost clădit pe interceptări telefonice, cinci luni de filaj, „probe în clar şi percheziţii care au lovit ca un trăsnet".

Cu Ferrari în garaj şi Swarowski pe faianţă

Pufleanu_-_perchezitie_control_mascati_dias_politie_fabrica_de_alcool_Pufleanu_04.jpg

Concret, munca ar fi fost depusă de patru procurori din cadrul Parchetului Judecătoriei Piteşti, şeful IPJ Argeş, comisar şef Dan Nicolae, dar şi ofiţerii piteşteni de la Investigarea Fraudelor. În ziua percheziţiilor, echipei i s-au alăturat, potrivit sursei citate, 40 de ofiţeri de la fostul „Doi şi-un sfert", 80 de poliţişti din Argeş, Constanţa şi Prahova, 17 comisari ai Gărzii Financiare Argeş şi 40 de jandarmi din Constanţa şi Argeş. Presa argeşeană clasifica operaţiunea de prindere a afaceristului Pufleanu ca fiind a doua ca amploare, după dosarul permiselor false de la Piteşti. Tot cu titlul de informaţii din interior, jurnaliştii argeşeni au dezvăluit faptul că, la percheziţiile din 29 aprilie 2009, două limuzine de lux găsite acasă la afaceristul Pufleanu i-au impresionat pe poliţişti, fiind vorba despre un Ferrari şi un Aston Martin. „Tot ca amănunte de culise, vila lui Pufleanu are patru nivele, iar poliţiştii au fost şocaţi să vadă că faianţa din toalete era tapetată, toată, cu cristale Swarowski", au mai relatat reporterii de la „Jurnal de Argeş". Dincolo însă de impresia puternică pe care avuţia afaceristului constănţean le-a creat-o oamenilor legii, este posibil ca, la finalul a doi ani de anchetă, dosarul aflat pe punctul de a fi trimis în instanţă să primească „la loc comanda!". Ca toate volumele de urmărire penală să fie legate frumos cu fundiţă şi trimise colet la Serviciul Teritorial Anticorupţie Piteşti. Unde, fireşte, dosarul ar mai întârzia câteva luni bune înainte să fie trimis în instanţă. În eventualitatea, fireşte, în care nu se va constata că urmărirea penală ar fi lovită de nulitate (dat fiind că ar fi fost efectuate de organe necompetente în cauză), iar ancheta ar porni de la zero.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii