Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afaceri cu cereale Condamnaţi la închisoare cu executare pentru evaziune

ro

15 Oct, 2013 00:00 2811 Marime text
Ieri, Tribunalul Constanţa l-a condamnat pe Liviu Mîner la cinci ani de închisoare, iar pe Florina Gruia la 4 ani. Cei doi au fost judecaţi pentru evaziune fiscală.

Mai mult decât atât, instanţa a desfiinţat în totalitate mai multe înscrisuri ca fiind false, respectiv 38 de borderouri de achiziţie cereale de la producători individuali. Tribunalul Constanţa a admis acţiunea civilă formulată de Statul Român prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Constanţa. Pe cale de consecinţă, Mîner şi Gruia au fost obligaţi în solidar şi cu partea responsabilă civilmente SC Giuly Trans SRL Constanţa la plata sumei de 3.343.322 de lei, formată din 903.735 lei reprezentând TVA şi impozit pe profit ca urmare a tranzacţiilor intracomunitare şi 2.439.587 lei reprezentând TVA şi impozit pe profit ca urmare a tranzacţiilor cu cereale, la care se adaugă dobânzi şi penalităţi de întârziere, calculate până la achitarea integrală a sumei stabilite ca prejudiciu la bugetul de stat.

Decizia tribunalului poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi părţile prezente şi de la comunicare pentru părţile lipsă. Conform Gărzii Financiare Constanţa, SC Giuly Trans SRL ar fi comercializat către o altă firmă constănţeană diverse cantităţi de cereale, în valoare totală de 8.294.597 de lei. Cerealele fuseseră anterior achiziţionate de la diverse persoane fizice din judeţul Constanţa pe bază de borderorui de achiziţie. „În urma verificărilor efectuate prin sondaj, s-a constatat că persoanele fizice menţionate în borderourile de achiziţie nu deţin teren agricol şi nu au avut niciun fel de relaţii comerciale cu SC Giuly Trans SRL”, au mai informat reprezentanţii Gărzii, potrivit cărora prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost calculat la 2.439.587 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii