Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adio, flori de ziua de naştere! ÎPS Teodosie, la proces

ro

23 Mar, 2012 00:00 6545 Marime text
Teodosie-IPSTeodosie02.jpgUn nou litigiu îl paşte pe Înalt Prea Sfinţia sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Pe rolul Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat procesul în care Ciprian Stănescu, tânărul care şi-a făcut un nume după ce a declarat public că ar fi întreţinut raporturi sexuale cu înaltul arhiereu, l-a dat în judecată, solicitându-i daune. Contactat telefonic, Arhiepiscopul Tomisului a declarat că nu intenţionează să se prezinte la procesul civil.

La Secţia civilă a Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat în urmă cu două zile dosarul cu numărul 7050/212/2012, în care Ciprian Stănescu are calitatea de reclamant, iar Teodosie Petrescu este pârât. Obiectul dosarului îl reprezintă o „acţiune în răspundere delictuală pretenţii", iar primul termen de judecată se va desfăşura pe data de 29 mai. În urma repartizării aleatorii a cauzei, aceasta a ajuns în atenţia completului 29, prezidat de judecătoarea Iulia-Laura Opariuc-Dan. Începând cu luna noiembrie 2011, Ciprian Stănescu a devenit un nume pe plan local şi nu numai. La momentul respectiv, tânărul susţinea că în urmă cu mai mulţi ani, când era minor, Înalt Prea Sfinţia Sa l-ar fi determinat să întreţină raporturi sexuale. Sens în care Stănescu a şi depus o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care însă a fost declinată spre competentă soluţionare Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Cazul se află în lucru.

Ce zicea Arhiepiscopia

În replică, Arhiepiscopia Tomisului a respins de la bun început toate acuzaţiile aduse de Ciprian Stănescu, afirmând că în perioada respectivă, ÎPS Teodosie „nici nu se afla măcar în Dobrogea, alegerea şi înscăunarea la Tomis având loc abia în anul 2001". În continuare, reprezentanţii Arhieipiscopiei au afirmat la momentul izbucnirii scandalului că „Departamentul de asistenţă socială l-a ajutat, în ultimii ani, să-şi termine studiile liceale, întrucât provenea de la casa de copii. Gravele sale probleme de comportament şi labilitatea psihică evidentă au determinat conducerea Arhiepiscopiei Tomisului să nu-i acorde binecuvântarea necesară înscrierii la Facultatea de Teologie". „Acest lucru l-a făcut să uite foarte repede ajutorul care i s-a oferit timp de câţiva ani şi, drept răzbunare, să ofere presei o poveste halucinantă, hărţuindu-l totodată şi telefonic pe Părintele Arhiepiscop, pentru că nu i s-a oferit posibilitatea să studieze Teologia", au conchis reprezentanţii Arhiepiscopiei.

„Ce pretenţii să aibă?!"

teodosie-CiprianStanescu.jpgDe altfel, este de menţionat că tânărul a ţinut constant să iasă în evidenţă în lunile ulterioare izbucnirii scandalului, de ziua ÎPS Teodosie, de pildă, aducându-i flori la Arhiepiscopie. Se pare însă că sentimentele tânărului s-ar fi schimbat în ultima vreme faţă de înaltul arhiereu. Aşa cum am menţionat, Ciprian Stănescu l-a dat în judecată, solicitând daune. Contactat telefonic şi întrebat despre proces, Înalt Prea Sfinţia sa Teodosie ne-a declarat că nu ştia despre acest litigiu, dar nici nu prezintă interes. „Uitaţi-vă la omul acesta! Cine este omul acesta şi ce a făcut el? Nu ştiam de acest proces. Ce pretenţii să aibă?!", a spus ÎPS Teodosie. Întrebat dacă intenţionează să se prezinte în instanţă, la proces, Arhiepiscopul Tomisului ne-a răspuns: „Cum să mă prezint? Ce proces este acesta, nu are niciun obiect". În acest context, rămâne de văzut ce vor decide judecătorii, după ce vor analiza pretenţiile pe care Ciprian Stănescu le-a ridicat în instanţă faţă de Teodosie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii