Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul pur din dosarul morţii Larei Şaban „Am luat o sticlă de suc de lămâie pentru că îmi era greaţă. (...) Şaban a tras pe dreapta pentru a-şi satisface nevoile"

ro

29 Nov, 2012 02:05 2215 Marime text
saban_-_saban_1.jpgIeri, la Tribunalul din Constanţa a debutat, efectiv, judecata în dosarul în care Gilberto Ghiunal Şaban şi George Davidescu sunt acuzaţi de uciderea Larei Şaban, sora primului menţionat. În faţa magistraţilor, George Davidescu a descris cu lux de amănunte ceea ce s-a întâmplat în seara zilei de 3 mai, când Lara Şaban a fost ucisă într-un apartament din Constanţa de care se îngrijea Davidescu. „Azi declar adevărul pur, din perspectiva mea", a dat asigurări Davidescu. Tot acesta a menţionat că Gilberto Ghiunal Şaban a insistat să fie prezent la întâlnirea cu Lara Şaban pentru ca primul menţionat să se simtă mai în siguranţă. „(...) Am luat de la un chioşc o sticlă de suc de lămâie pentru că îmi era greaţă. (...) Şaban a tras pe dreapta pentru a-şi satisface nevoile fiziologice. (...) Când ne-am întors la maşină am observat că nu mai erau cadavrul şi mocheta", a mai spus Davidescu.

saban_-_saban_2.jpgDe menţionat că audierea celor doi inculpaţi a avut loc după ce Tribunal din Constanţa a respins cererile formulate de avocaţi prin intermediul cărora s-a cerut evacuarea jurnaliştilor din sală, dar şi a celor care nu au legătură cu dosarul. De asemenea, avocaţii inculpaţilor au mai cerut, fără succes, refacerea urmăririi penale. „(...) Eu am intrat în apartament. Gilberto Ghiunal Şaban a rămas afară să-şi aştepte sora (n.r. Lara Şaban). După 10 minute au venit şi ei. Le-am deschis uşa, i-am poftit în sufragerie, unde s-au aşezat pe canapea. Gilberto Ghiunal Şaban a sunat pe cineva. A vorbit în turceşte, nu ştiu pe cine a sunat. După alte 15 minute, la uşă a bătut cineva. Şaban a deschis uşa, au intrat doi bărbaţi. Sora lui (n.r. Lara) s-a ridicat şi s-a dus pe hol să vorbeasă. Era o discuţie normală. După 5 minute, Şaban a venit în sufragerie. În mai puţin de 5 minute, din hol s-a auzit o bufnitură foarte puternică, ne ţiuiau urechile. Până să reacţionăm, cei doi au intrat în sufragerie şi ne-au ameninţat cu pistoalele", a mai spus Gilberto Ghiunal Şaban. „Am dat să mă ridic. Şaban a spus să stau jos pentru că cei doi ne-ar fi spus să nu ne ridicăm până ce nu ies ei din casă. După ce ne-am ridicat, Şaban avea lacrimi în ochi şi mi-a spus «Stai puţin. Cred că nenorociţii ăştia mi-au omorât sora». Am ieşit din sufragerie. Şaban a rămas pe canapea. Pe hol am văzut victima cu faţa în sus. Avea ochii deschişi. M-am întors în sufragerie. Şaban plângea. Am ieşit din apartament. Şaban s-a aşezat pe o bordură şi şi-a aprins o ţigară. (...) Am vrut să sun la poliţie, dar Şaban a spus că cei doi (n.r. presupuşii asasini) ştiu unde locuim. După traducerea lui Şaban, ameninţările celor doi au fost directe asupra familiilor noastre. Mi-a spus că cei doi i-au spus să nu afle poliţia. (...) Şaban a plecat după maşină. Eu am rămas în centru. Am luat de la un chioşc o sticlă de suc de lămâie pentru că îmi era greaţă", a mai povestit Davidescu.

La cumpărături

Mai departe, bărbatul a spus că a mers la un magazin, de unde Gilberto Ghiunal Şaban a cumpărat produse de curăţat, iar apoi s-au întors la apartament. După aceea, cei doi au transportat de la etajul doi în maşină cadavrul împachetat în saci de plastic. Fără a avea o destinaţie anume, Şaban şi Davidescu au plecat la drum, iar la un moment dat Gilberto Ghiunal a tras pe dreapta pentru a-şi satisface nevoile fiziologice. Davidescu a continuat relatarea susţinând că în spatele maşinii lor a oprit o dubă înmatriculată în Bulgaria din care au coborât mai multe persoane. Una dintre ele l-a lovit în stomac pe Davidescu, iar acesta a leşinat. După ce şi-a revenit, Davidescu susţine că a observat cum Şaban a fost lovit tot în stomac. Ulterior, Şaban şi Davidescu s-au îndreptat către maşina lor şi au observat că lipseşte cadavrul. „Ne-am gândit că au luat ei cadavrul (n.r. bărbaţii cu duba înmatriculată în Bulgaria). (...) În zilele următoare am fost singur la apartament şi am mai curăţat din sânge", a mai declarat Davidescu. De menţionat că trupul Larei Şaban a fost găsit în liziera situată între localităţile Năvodari şi Lumina.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii