Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuze de mită, fals în înscrisuri oficiale şi abuz în serviciu Salariatul de la SPIT acuzat de corupţie cere ridicarea controlului judiciar

ro

18 Aug, 2012 01:00 2159 Marime text
07Sporea_sediuspit.jpgCosmin Adrian Sporea, funcţionar public la Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local, s-a aflat ieri în atenţia magistraţilor din cadrul Tribunalului Constanţa. Bărbatul este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru luare de mită, fals în înscrisuri oficiale şi abuz în serviciu, alături de Teodor Sorin Tănase. La rândul său, acesta din urmă este cercetat şi în scandalul de presupusă corupţie de la Serviciul Permise şi Înmatriculări Auto Constanţa.

Revenind la dosarul lui Cosmin Adrian Sporea, pe data de 16 august, la Tribunalul Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 9565/118/2012, cu obiect ridicarea controlului judiciar - modificare, în parte, a controlului judiciar, cauză în care salariatul SPITVBL are calitatea de petent. Ieri, instanţa de judecată a amânat pronunţarea pentru luni. Amintim că, în seara zilei de 19 aprilie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Sporea şi a lui Teodor Sorin Tănase. Organele de anchetă susţin că, în perioada octombrie 2011 - ianuarie 2012, Sporea, în calitate de funcţionar public la Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri la Bugetul Local Constanţa, ar fi primit în cinci rânduri diferite sume de bani, între 250 şi 300 de lei, de la coinculpatul Tănase, administrator al unei societăţi comerciale. În schimbul banilor, salariatul SPIT ar fi trebuit să îndeplinească acte contrare atribuţiilor sale de serviciu, respectiv de a întocmi şi elibera certificate fiscale contrafăcute (deşi beneficiarii aveau debite către bugetul local sau nu declaraseră la organele fiscale autovehiculele cumpărate), certificate pe care cel de-al doilea inculpat le folosea în mod fraudulos la înmatricularea unor autovehicule. Din datele de anchetă a reieşit că Sporea plăsmuia certificatele fiscale la calculatorul personal de la domiciliu, cu ocazia percheziţiei în locuinţa sa fiind găsită de altfel o ştampilă cu impresiunea SPITVBL Constanţa.

Fără arme...

După cum menţionam şi mai sus, Tănase este cercetat şi în scandalul de presupusă corupţie de la Serviciul Permise şi Înmatriculări Auto Constanţa. Atât Sporea, cât şi Tănase au fost scoşi din arest de Curtea de Apel Constanţa, prin decizia penală cu numărul 443/P. Curtea de Apel a decis ca Sporea să nu depăşească limita teritorială a comunei Cumpăna decât cu încuviinţarea instanţei, să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la organul de poliţie în a cărui rază teritorială locuieşte, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme şi să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi, învinuiţi şi de martorii din prezenta cauză şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii